ABANS DE L’ESTIU

Avanç de la reforma legislativa sobre menors migrants

Avanç de la reforma legislativa sobre menors migrants

Rosa María Sánchez

1
Es llegeix en minuts
María G. San Narciso

La proposta de modificació de l’article 35 de la llei d’estrangeria per desbloquejar el repartiment de menors migrants no acompanyats entre comunitats autònomes avança. Ahir al matí, representants del Govern i de les comunitats autònomes es van asseure en la segona Conferència Sectorial de la Immigració d’aquesta legislatura per abordar els passos a seguir i posar dates sobre la taula. Si tot va segons està previst, aquesta distribució podria ser obligatòria abans de l’estiu, quan se sol produir un repunt d’arribades de migrants a les costes espanyoles.

Presidida per la ministra d’Inclusió, Migracions i Seguretat Social, Elma Saiz, el Govern va traslladar un primer document a les comunitats autònomes. També hi van estar la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, i el ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, que va insistir que qualsevol modificació legislativa ha de tenir idèntic consens entre els grups polítics que hi ha hagut a les Canàries. Allà tots, excepte Vox, van votar a favor d’aquest canvi al Parlament.

"Sí que em preocupa que hem escoltat algunes conselleres de Drets Socials del Partit Popular que estan saturats", va assenyalar. Per a ell, això és "una cosa contradictòria", quan precisament el canvi normatiu és perquè es faci una distribució dels menors no acompanyats per tot el territori nacional.

Notícies relacionades

El cas de les Canàries

La reunió arriba després que dijous passat el Govern central anunciés un acord amb el de les Canàries per avançar en el compliment del pacte d’investidura del PSOE amb Coalició Canària, que contemplava legislar perquè els menors estrangers no acompanyats no siguin responsabilitat exclusiva de les comunitats a les quals arriben. Ara mateix, les illes tutelen més de 5.000 menors no acompanyats.