segon ensurt

Un terratrèmol de magnitud 2,9 es deixa notar a la Costa Brava

Un terratrèmol de magnitud 2,9 es deixa notar a la  Costa Brava
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un lleu terratrèmol de magnitud 2,9 en l’escala de Richter es va registrar ahir al matí a la comarca del Baix Empordà (Girona), segons va confirmar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Alguns ciutadans van explicar en comentaris en els seus perfils de X (abans Twitter) que el moviment es va percebre aviat, cap a les 8.15 hores del matí, en poblacions com Palamós i Platja d’Aro, al Baix Empordà, i també en municipis més al sud, com Lloret de Mar (Selva).

L’ICGC va confirmar el terratrèmol a les 8.50 hores i Protecció Civil va informar que es van registrar tres trucades al telèfon d’emergències 112, sense que es reportessin danys personals o materials. També l’ICGC va rebre més de 100 enquestes dels ciutadans informant que havien notat el moviment a les seves llars.

Sant Feliu, l’epicentre

L’epicentre del sisme es va localitzar a Sant Feliu de Guíxols, concretament, al golf Costa Brava i a una profunditat de 5,2 quilòmetres. Protecció Civil va activar el pla especial d’emergències sísmiques de Catalunya (Sismicat).

Notícies relacionades

Es tracta del segon terratrèmol registrat en les últimes hores, després que divendres passat l’ICGC informés d’un de magnitud similar, 2,8, a les comarques de la Selva, Gironès, Baix Empordà (Girona) i el Maresme (Barcelona), sense haver-hi danys. En aquest cas, la zona epicentral es va marcar a la comarca de la Selva, on al llarg del dia es van registrar tres moviments més d’una escala d’entre 0,9 i 2,3 en l’escala de Richter.

Aquest tipus de terratrèmols no són gens excepcionals, sobretot els de menys intensitat. Tal com pot comprovar-se a la web de l’ICGC, en els últims 15 dies, només a Catalunya s’han registrat prop de 40 terratrèmols. Els més sonors, això sí, els viscuts divendres i dissabte.