ensenyament

Vuitanta centres de Catalunya es declaren en "emergència educativa"

A1-180604837.jpg

A1-180604837.jpg / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que els equips directius de les escoles públiques es mobilitzin no és una cosa que passi tots els dies. Com és lògic, el paper de la protesta el solen jugar els sindicats, i les direccions –al cap i a la fi part de l’engranatge de l’Administració–, solen mostrar-se menys bel·ligerants, com a mínim en públic. És per això que el viscut ahir al matí al Departament d’Educació té especial rellevància. Les direccions de 80 escoles del Garraf, el Baix Penedès i l’Alt Penedès es van concentrar a la Via Augusta de Barcelona per entregar a la consellera Anna Simó una carta en la qual descriuen com d’"emergència educativa" la situació que viuen diàriament als seus centres. "Un sistema que s’aguanta per la bona voluntat de mestres i equips directius", resumeixen.

"Un sistema que no atén com es deuria l’alumnat i les famílies i que genera malestar també entre un professorat que veu que no pot ajudar el seu alumnat com hauria de fer-ho", apunten en la missiva, que han decidit enviar precisament per la responsabilitat que recau sobre les direccions. Una carta en la qual defineixen l’actual situació com "un sistema que no permet donar el suport necessari a aquells que ho necessiten".

Atendre la diversitat

Notícies relacionades

"Un sistema injust que no pot atendre la diversitat i que no promou l’excel·lència", afirmen les direccions, que afegeixen que "l’alternativa a no aplicar mesures per donar més recursos als centres és seguir en una situació d’emergència educativa –en majúscules, ho escriuen– en la qual ens trobem i de la qual volem sortir".

Les direccions apunten que tenen per davant "el repte de donar resposta a una societat diversa, complexa i canviant, i des de l’escola ho volem fer amb la qualitat que mereix" i demanen a la consellera "complicitat i suport per revertir aquesta situació".

Temes:

Barcelona