Indignació

Convocades 81 protestes en presons espanyoles

Convocades 81 protestes en presons espanyoles

David Zorrakino - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La indignació entre el personal de vigilància penitenciària per l’assassinat d’una funcionària a la presó tarragonina de Mas d’Enric està lluny d’amainar. Les principals centrals sindicals de la funció pública a les presons, ACAIP-UGT, CSIF, Comissions Obreres i CIG, han convocat per avui concentracions de funcionaris de presons per tot Espanya.

Els actes de protesta estan assenyalats per al migdia a 81 centres penitenciaris de la xarxa que administra el Ministeri de l’Interior, que són tots, excepte els que regeix la Generalitat de Catalunya i els que administra el Govern basc.

Consternació

Els actes de protesta es portaran a terme "per la memòria de la nostra companya Núria", expliquen en una nota de convocatòria els sindicats signants. "Les plantilles penitenciàries estem consternades per l’ocorregut a la presó de Tarragona, i exigim els mitjans necessaris per tornar cada dia a casa amb vida".

Notícies relacionades

Ahir, en la reunió de representants de la xarxa europea d’alerta sobre radicalització, RAN, els assistents van guardar un minut de silenci en senyal de condolença a proposta d’experts en radicalisme d’Acaip presents en la trobada.

El tràgic succés que va tenir lloc dimecres passat al centre penitenciari de Mas d’Enric impacta sobre un col·lectiu professional que porta més de dos anys especialment tensionat per les agressions de presos a funcionaris a les presons.