La Fundació La Caixa atrau i reté talent amb ajudes per a joves investigadors

L’entitat ha atorgat 105 noves beques de doctorat i postdoctorat perquè es portin a terme projectes en universitats i centres d’investigació d’Espanya i Portugal

La Fundació La Caixa atrau i reté talent amb ajudes per a joves investigadors

La Opinión

1
Es llegeix en minuts

Amb les beques de doctorat INPhINIT i les de postdoctorat Junior Leader, la Fundació La Caixa persegueix un doble objectiu: retenir i atraure el talent per impulsar la investigació d’excel·lència a Espanya i Portugal. Amb aquestes beques, 105 investigadors podran desenvolupar els seus projectes gràcies a les 65 beques concedides en el marc del programa de doctorat INPhINIT i a les 40 del programa de postdoctorat Junior Leader.

Aquestes beques ofereixen salaris competitius i formació transversal. En el cas de les de doctorat, es reforcen qüestions com la comunicació científica, el benestar emocional de l’investigador/a, el lideratge i les oportunitats de finançament. Per la seva banda, les beques de postdoctorat, tenen l’objectiu de potenciar la carrera científica independent com a opció de futur professional i es fomenten la innovació i el lideratge. Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació La Caixa, ha explicat que "a la Fundació La Caixa treballem diàriament amb l’objectiu de construir una societat millor per a tothom i, per aconseguir-ho, necessitem mantenir-nos molt atents a les noves necessitats i els nous reptes que ens plantegen el present i el futur. Aquesta és la raó de ser de les beques de doctorat i postdoctorat, que reafirmen el nostre compromís amb l’educació i la investigació d’excel·lència per construir un món millor i més saludable basat en el coneixement".

El Programa de Beques

Notícies relacionades

Les beques s’han repartit entre més de 60 centres d’investigació i universitats d’Espanya i Portugal. Les especialitats a què més beques s’han destinat han sigut projectes de física teòrica i matemàtiques amb 9 becaris; les segueixen les ciències mediambientals, la ciència i tecnologia dels materials, i l’enginyeria i tecnologia biomèdiques, amb 7 becaris cadascuna. Dels 105 becaris seleccionats, 49 són espanyols i 56 són estrangers procedents de 21 països (encapçala la llista Itàlia amb 16, Portugal amb 9, Alemanya amb 6 i els Estats Units amb 4).

El Programa de Beques de la Fundació La Caixa és el més important dels que promouen les entitats privades d’Espanya i Europa. L’entitat destinarà prop de 21 milions d’euros a aquesta promoció de becaris de doctorat i postdoctorat. Tots dos programes han sigut cofinançats per la Comissió Europea a través de les Accions Marie Skłodowska-Curie COFUND, en el context del programa marc Horitzó 2020.