La llegendària icona de la moda Iris Apfel mor als 102 anys

La llegendària icona de la moda Iris  Apfel mor als  102 anys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresària nord-americana, dissenyadora d’interiors i icona de la moda Iris Apfel va morir divendres als 102 anys, segons un missatge a les xarxes socials. El portaveu de la seva família, Stu Loeser, també va confirmar al diari The New York Times que va morir a la seva casa de Palm Beach, a Florida, informa Efe. Amb més de tres milions de seguidors a Instagram, la també model –antítesi de l’edatisme– va continuar donant lliçons de tendències i també de maquillatge com a imatge de la firma Ciaté London fins als últims moments de la seva vida.

Notícies relacionades

Des que es va descobrir el seu hipnòtic atractiu amb una exposició de la seva col·lecció al Metropolitan de Nova York, el 2005, quan Apfel ja tenia 84 anys, les revistes i marques de moda van fixar-se en ella. Des d’aleshores va materialitzar campanyes amb firmes de joieria, moda i fins i tot de gelats.

Un dels seus últims treballs en moda va ser una col·lecció de roba amb H&M, que va presentar el 2022. Una col·lecció plena de color, la seva màxima senya d’identitat. "El món pot ser un lloc gris, de manera que els colors, patrons i textures són una manera de donar vida amb una mica de diversió. El mateix passa amb el maquillatge: vull que els meus llàpissos labials siguin com més brillants i agosarats sigui possible", explicava a la revista People en una entrevista que li van fer el 2022.