Es revisaran dues finques de les Corts per possibles riscos

Un arquitecte farà una avaluació de dos blocs que presenten similituds amb les torres que van cremar a València.

Es revisaran dues finques de les Corts per possibles riscos

gisela macedo

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un arquitecte farà una avaluació de les condicions de dos blocs de pisos ubicats al barri de les Corts a Barcelona, els quals presenten similituds amb els edificis que van cremar la setmana passada a València. Mentre la Generalitat té previst reunir-se divendres vinent, 1 de març, per formar un grup de treball que determinarà si hi ha construccions semblants a Catalunya, la propietat d’aquests edificis ja va prendre mesures des de dilluns passat, al detectar alguns aspectes compartits amb les edificacions de Nou Campanar.

Aquests blocs, que formen part de la mateixa finca i són adjacents entre si, es troben a la cantonada dels carrers del Marquès de Sentmenat i Guitard. Igual que l’edifici de València, van ser construïts per FBEX i comercialitzats per Aliseda, la immobiliària vinculada al Banc Popular després de la fallida de la constructora. A més, la construcció va tenir lloc en la mateixa època, sent anunciada el 2006 i, segons han confirmat fonts coneixedores a EL PERIÓDICO, compta amb façanes ventilades.

Davant aquest conjunt de coincidències, la propietat de la finca va contactar aquest dilluns pel seu compte amb un arquitecte per portar a terme una avaluació, van informar les mateixes fonts a aquest diari, i van insistir que es tracta més d’una mesura de precaució que d’un senyal d’alarma. De la mateixa manera, la propietat va sol·licitar revisions en altres edificis que posseeix amb façanes ventilades, dels quals no s’han aportat més dades.

Tranquil·litat veïnal

Notícies relacionades

Per ara, regna la tranquil·litat en aquesta finca de les Corts, on sembla que la majoria dels veïns desconeixen que va ser FBEX la que va portar a terme la construcció de casa seva. Tant els residents entrevistats per aquest diari com el conserge van assegurar no tenir coneixement al respecte. La finca consta d’un total de 104 vivendes –algunes, d’ús turístic– distribuïdes entre els dos edificis, els quals comparteixen una zona comunitària central d’ús públic, a través de la qual s’accedeix també a una ludoteca municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Un dels veïns preguntats, que fa 11 anys que viu en un dels pisos, no contempla la possibilitat que aquests edificis tinguin cap deficiència: "Aquí viu gent de diners. Aquests edificis són de qualitat", assegura, i remarca també els alts preus que es continuen pagant avui dia per viure en aquestes residències.