Dos ‘tiktokers’, detingutsper drogar i violar menors

Los Petazetaz, amb milers de seguidors a les xarxes socials, gravaven els actes amb mòbils i càmeres instal·lades a la vivenda d’un d’ells.

Dos ‘tiktokers’, detingutsper drogar i violar menors

david lópez frías

2
Es llegeix en minuts
David López Frías

En un vídeo d’humor que el duo Los Petazetaz té penjat a les xarxes, un dels membres va filmant pel carrer, buscant els seus presumptes nebots, que s’haurien perdut. Entra a una barberia i li pregunta al perruquer on són els seus nebots. La resposta que rep és "aquí no hi ha nens". Però ell continua buscant, s’endinsa a la barberia i arriba al lavabo, d’on surt l’altre membre del duo dient "fins després" i escapant-se de l’escena. El que grava i entra al lavabo es troba amb quatre nens menors d’edat dient que l’home que se n’acaba d’anar els estava obligant a beure una beguda energètica. El primer comentari d’aquest vídeo adverteix: "Aquest vídeo potser no us va gaire bé ara per al judici".

El cas és que els dos membres de Los Petazetaz han sigut detinguts per la Policia Nacional i estan acusats de nombrosos delictes. A un d’ells se li imputen dos delictes d’agressió sexual, cinc contra la salut pública i un de violació, exhibicionisme i pornografia infantil, i al segon, un d’agressió sexual. Són José Hernán A. i Iván G., de 34 i 21 anys, respectivament. Dos madrilenys, residents a Vallecas, que han sigut presentats com a influencers per la Prefectura Superior de Policia de Madrid. Tots dos van ser arrestats el 24 de gener. Iván, conegut com a Ivangarmi, va sortir en llibertat l’endemà; José Hernán, conegut com a Hernycool, ho ha fet aquesta setmana després de passar un mes a la presó.

L’últim vídeo el van publicar l’11 de gener. En aquell temps, ja estaven sent investigats per la Policia Nacional, en resposta a diverses denúncies que indicaven que al pis d’un dels membres del duo, situat al barri de Villa de Vallecas, s’haurien produït agressions sexuals contra noies, algunes menors d’edat. La investigació va acabar concloent que totes les víctimes implicades són menors d’edat. I que els dos homes s’aprofitaven de la seva popularitat a les xarxes les socials per atraure noies fins al seu domicili. I una vegada allà, les sotmetien proporcionant-los droga, principalment GHB (el conegut com a èxtasi líquid). Segons fonts de la investigació, una vegada que les noies ja estaven afectades per les substàncies, els demanaven diners per pagar les drogues. I com que no els en proporcionaven, els reclamaven el pagament del deute en sexe. N’abusaven sexualment i les gravaven en vídeo. Almenys haurien fet això amb quatre menors, tot i que no es descarta que poguessin ser-ne més. De fet, diverses fonts ja parlaven de cinc víctimes.

Notícies relacionades

Material informàtic

La investigació, batejada com a operació Network, segueix el seu curs i estan pendents de l’abocament del material informàtic que els agents van intervenir durant el registre al domicili d’Hernán (dispositius d’emmagatzematge, mòbils i càmeres instal·lades a la sala d’estar de la vivenda), amb el qual esperen obtenir noves evidències. Les xifres de seguidors d’aquesta parella van arribar a situar-se en gairebé mig milió (440.000), tot i que hi ha una altra dada que crida l’atenció: l’últim vídeo que van penjar a Instagram té, al tancament d’aquesta edició, 150 comentaris dient-los violadors. Ni rastre del gairebé mig milió de seguidors que van arribar a tenir fa uns mesos.