TRIBUNALS

Un error judicial posa en risc la macrocausa contra els Casuals

Un error judicial posa en risc la macrocausa contra els Casuals

J. G. ALBALAT

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Clatellada judicial a la investigació oberta contra els Casuals, el grup ultra del FC Barcelona. L’Audiència de Barcelona ha estimat el recurs presentat per la defensa d’un dels acusats i delimita la còpia dels telèfons confiscats a tres sospitosos a un determinat període de temps. Aquesta acotació l’hauria d’haver fet, i no la va fer, el jutge de Cornellà que va iniciar les indagacions. Aquest error obre la porta a l’anul·lació de proves essencials i que decaiguin una gran part de les acusacions que es fan contra els implicats, alguns d’ells a la presó des que, el 9 de juny del 2023, els Mossos d’Esquadra van detenir 25 persones, entre aquestes els principals membres de l’organització durant un macrodispositiu.

Notícies relacionades

Les indagacions contra l’organització es van iniciar arran de l’atac, el 28 de novembre del 2021, contra el bar Los Cazadores, de Cornellà de Llobregat, on hi havia aficionats de l’Espanyol. El jutjat de Cornellà que va investigar aquest assalt i un de posterior va confiscar cinc telèfons mòbils de tres investigats i va autoritzar l’abocament i la clonació del contingut dels terminals. La informació obtinguda va permetre les detencions del juny del 2023.

Ara l’Audiència de Barcelona ha estimat en part el recurs presentat per l’advocat Albert Carles Subirats, defensor d’un dels implicats, i limita l’extracció de dades dels mòbils a la investigació de l’assalt al local, entre el 23 de novembre del 2021 i el 15 de gener del 2022. Per aquesta raó, el lletrat ha sol·licitat al jutjat que tramita la causa que expulsi del procediment el "material indegudament aplegat". És a dir, el que no es trobi entre les dues dates i que no tingui res a veure, segons la defensa, amb l’assalt al bar Los Cazadores. Si el jutge accepta la petició, les principals línies d’investigació contra els Casuals quedarien tocades.

Temes:

Barcelona Arran