La Delegació del Govern afirma que seguirà Orriols amb "atenció"

La Delegació del Govern afirma que seguirà Orriols amb "atenció"

e.c.

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Seguirem atents que l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, compleixi la legalitat, i no deixarem que pugui cometre cap irregularitat, com incomplir la llei de l’empadronament", sentencia el delegat del Govern central a Catalunya, Carlos Prieto, a EL PERIÓDICO. Després que l’alcaldessa ultra d’Aliança Catalana hagi acatat el requeriment del Govern central i donat explicacions sobre com gestiona el padró municipal, Prieto respon a la missiva de l’alcaldessa amb una altra carta a què ha tingut accés aquest diari: "Em sorprèn que li sorprengui que l’Administració que ha de vetllar per la legalitat ho faci".

Orriols no tan sols ha començat a empadronar els immigrants, sinó que a més ha acatat les peticions d’informació que la Delegació del Govern a Catalunya li va fer a partir d’un reportatge d’EL PERIÓDICO. "Estic satisfet que hagi passat de les declaracions a les xarxes socials dient-nos que ens preocupem per Espanya a respondre’ns en temps i forma", opina el delegat. "Ella no pot impedir el dret a l’empadronament, ha de complir la llei", insisteix Prieto.

Notícies relacionades

"Drets socials"

Al delegat del Govern li preocupen els casos de les famílies migrants que no disposen d’un contracte de lloguer i a les quals el consistori d’Orriols nega fer la sol·licitud del padró, segons expliquen a EL PERIÓDICO. "Alguns ajuntaments permeten empadronar en seus municipals per garantir el padró a aquestes persones i, per tant, els drets humans. Hi ha mecanismes que s’apliquen amb normalitat", explica Prieto, conscient que Orriols no ho fa. "El padró aporta drets socials com la salut i l’escolarització, són temes molt sensibles", avisa Prieto.