Drama a Barbate

"No tots som traficants"

«Demanem més mitjans; que tornin a posar una parella permanent de guàrdies civils al port», afirma el regidor de Seguretat Ciutadana de la localitat

"No tots som traficants"

EP

2
Es llegeix en minuts
David López Frías

"Podria haver passat a qualsevol part de la costa de la província de Cadis. De fet, cap dels detinguts són de Barbate". Ho afirma amb rotunditat Paco Ponce, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Barbate, que atén amb una barreja de tristesa per l’ocorregut divendres al port del seu municipi i indignació per la imatge que s’està projectant en alguns mitjans sobre la localitat.

"Barbate és un poble molt humil que s’aixeca molt aviat per anar a treballar de mariners, als restaurants o on sigui. Però no és cert això que el 80% del poble es dedica al narcotràfic. Això és rotundament fals. Ni ens dediquem al narcotràfic, ni tirem pedres a la gent", assevera Ponce. Es refereix a unes declaracions "que van fer els mateixos familiars d’un dels morts en un programa. Nosaltres entenem el que estan patint i que són coses que es diuen des del dolor. Nosaltres ens hem bolcat amb el que ha passat. Hem decretat tres dies de dol, que és una cosa que ni el seu propi poble (San Fernando) ha fet. Hem suspès els Carnavals i la gent va sortir al carrer en una marxa espontània. No és just que es digui això de nosaltres, que ens dediquem gairebé tots al narcotràfic. Perquè no és veritat. I els que ho diuen cauen en el sensacionalisme".

"Això que els joves abandonen l’escola per dedicar-se al narcotràfic és fals. Sí que és cert que tenim un 27% d’atur, però hi ha una oferta educativa important. El que necessitem són més mitjans i més inversions. En tots els sentits. Tant per atraure inversions i aconseguir que els joves es quedin aquí, com per controlar el narcotràfic en un municipi amb 25 quilòmetres de costa".

"El succés va tenir lloc al nostre port, però perquè les llanxes s’estaven protegint aquí del temporal. Però hem reivindicat en moltes ocasions més protecció. Abans comptàvem amb una parella permanent de la Guàrdia Civil. La garita segueix estant allà, però ara només està protegida a l’estiu. Necessitem un increment de mitjans en aquest sentit", assenyala el regidor.

Notícies relacionades

Visibles des del passeig

Ponce escenifica la falta de presència policial en el seu municipi explicant que "les planadores dels narcos que es trobaven al port protegint-se del temporal eren visibles a simple vista, les podia veure qualsevol des del passeig marítim. I la llanxa de la Guàrdia Civil que va ser atropellada pels narcos no era a Barbate. Va arribar per terra. Va venir d’Algesires, amb el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques. Aquí no hi havia res".