El Govern blinda Marlaska davant la pressió

El Govern blinda Marlaska davant la pressió

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
iván gil

Suport total del Govern a Fernando Grande-Marlaska. Ni el ministre d’Interior pensa fer un pas al costat davant les peticions de dimissió de l’oposició després de l’assassinat de dos guàrdies civils a Barbate, ni l’Executiu ha perdut la seva confiança en ell. Al contrari. Fonts de la Moncloa traslladen la seva "confiança absoluta" en el ministre i posen en valor que "en menys de 24 hores s’han produït detencions" relacionades amb l’assassinat.

Notícies relacionades

El blindatge de Marlaska torna a repetir-se, com va passar en altres polèmiques durant la passada legislatura, principalment la mort d’almenys 23 migrants en un assalt a la tanca de Melilla el juny del 2022. La portaveu del Govern, Pilar Alegría, es va encarregar de ratificar en públic el suport al titular d’Interior per assegurar que la seva feina "està acreditada i fora de tota discussió". Després del Consell de Ministres, Alegría va defensar per aclarir qualsevol dubte sobre el seu paper que "si algú està capacitat per fer front a aquest desafiament és el ministre Marlaska".

Des del Govern defensen un augment de mitjans materials i humans per lluitar contra el narcotràfic i la delinqüència al Camp de Gibraltar.