Tensió amb Marlaska en el funeral dels guàrdies civils

La viuda d’un agent mort després de l’envestida d’una narcollanxa a Barbate es va negar que el ministre posés una medalla al taüt.

Tensió amb Marlaska en el funeral dels guàrdies civils

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els familiars i els companys van acomiadar ahir els dos guàrdies civils morts divendres a Barbate (Cadis) després que la precària llanxa inflable en la qual perseguien uns narcotraficants fos envestida brutalment per la moderna llanxa d’aquests últims. Durant el funeral d’un dels agents, David Pérez Carracedo, de 43 anys, nascut a Barcelona i pare de dos fills, la seva viuda es va negar que el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, col·loqués una medalla al fèretre.

Segons van confirmar a l’agència Efe diversos assistents al funeral, que va tenir lloc a la catedral de Pamplona, Marlaska es va dirigir a recollir la distinció que portava un agent per posar-la sobre el taüt. En aquell moment, la viuda va mostrar la seva disconformitat amb què fos el ministre qui tingués aquest gest simbòlic, al·legant que el seu marit "no hagués volgut això".

Segons aquestes mateixes fonts, alguns assistents van aplaudir la reacció de la viuda. Finalment, un agent va col·locar la medalla al taüt.

La cerimònia de l’altre agent mort, Miguel Ángel González, natural de la localitat gaditana de San Fernando, casat i amb una filla, es va celebrar a la catedral de Cadis. A l’acte van acudir representants de diferents institucions. La cerimònia va estar oficiada per Óscar González Esparragosa, vicari general de la diòcesi de Cadis i Ceuta.

Tret a coll

Un cop es va acabar la missa, el fèretre va ser portat a coll entre llàgrimes pels seus companys, a qui seguien familiars, alguns dels quals portava un retrat de l’agent mort i una flor.

Notícies relacionades

El delegat del Govern a Andalusia, Pedro Fernández, va assistir al funeral acompanyat de la subdelegada del Govern a Cadis, Blanca Flores, per mostrar les seves "sinceres condolences, respecte i profunda pena" per la mort dels dos agents. També va acudir el conseller de la Presidència, Interior, Diàleg Social i Simplificació Administrativa, Antonio Sanz, i l’alcalde de Cadis, Bruno García.

La investigació continua. De moment, són vuit els detinguts.