successos

Els Mossos detenen l’agressor de 10 dones al metro de BCN

L’home va colpejar sense cap motiu diverses usuàries amb qui s’anava creuant a la parada de Camp de l’Arpa. La policia li atribueix un delicte de lesions i un altre d’«odi per sexisme»

Els Mossos detenen l’agressor de 10 dones al metro de BCN

germán gonzález

2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’home que divendres, sense motiu aparent, va atacar i va insultar totes les dones amb qui es trobava a l’andana de l’estació de metro de Camp de l’Arpa de la línia 5 de Barcelona, com es pot veure en diverses imatges captades per les càmeres de seguretat. La policia catalana té de moment 10 víctimes comptabilitzades, tot i que en podien ser més. A una d’elles la va colpejar amb tanta violència que la va tirar a terra. Una de les víctimes té una lesió greu.

El sospitós, d’uns 30 anys, té antecedents per furts i robatoris, tot i que no per agressions, i és un delinqüent conegut pels agents, cosa que va facilitar la seva localització i detenció. El subcap de la comissaria general d’informació dels Mossos, David Sánchez, va declarar ahir a l’emissora Rac-1 que quan van arribar a l’estació els agents divendres al matí, l’atacant estava retingut pels vigilants de seguretat del metro. En aquell moment únicament hi havia una víctima amb lesions lleus i per això els agents només el van identificar i el van deixar que marxés. Els havien alertat d’una baralla.

No obstant, els investigadors van rebre diverses denúncies a la tarda relacionades amb l’agressió, així com un comunicat mèdic que "acredita lesions més greus". Després de visionar les imatges, van comprovar que eren "agressions gratuïtes i amb selecció de víctimes pel seu gènere", per la qual cosa els Mossos acusen el sospitós d’un delicte de lesions i un altre d’"odi per sexisme".

Els agents busquen més víctimes i testimonis, ja que algunes persones que hi havia a l’andana van pujar al metro després de l’atac

Cops i insults

Notícies relacionades

En els vídeos difosos en xarxes socials es veu l’home que entra a l’andana i, mentre la travessa, va colpejant les dones amb qui es troba, estiguin dretes o assegudes, a més d’insultar alguna d’elles que li recriminen l’acció. A l’adonar-se de l’atac, alguns passatgers el persegueixen.

Al final de l’andana, l’agressor corre cap a una noia amb auriculars, aliena a l’atac, i la colpeja amb tal violència a la cara que la fa caure a terra. En un altre vídeo es pot veure com l’agressor fuig cap a la sortida de l’estació de metro perseguit per alguns passatgers i com agredeix un parell de persones més. La policia està investigant les raons que van portar al detingut a aquest comportament violent.