La caiguda d’un arbre causa 14 ferits a Port Aventura

El fort vent va fer que les branques xoquessin amb brusquedat amb les persones que estaven disfrutant d’una muntanya russa del parc.

La caiguda d’un arbre causa 14 ferits a Port Aventura

El periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Greu accident a l’atracció Tomahawk de Port Aventura. El fort vent va provocar ahir al matí la caiguda d’un arbre i les branques van impactar sobre els visitants que muntaven en aquesta muntanya russa, segons el comunicat emès pel parc. 14 persones van resultar ferides. Dos d’ells es troben en estat greu ingressats a l’hospital de Bellvitge i Joan XXIII (Tarragona), respectivament. Per evacuar una d’aquestes dues persones, els serveis d’emergències mèdiques (SEM) van haver d’activar un helicòpter. Tres més, menys greus, es mantenen als hospitals de Santa Tecla (Tarragona) i Sant Joan (Reus). De la resta de ferits, quatre van patir macadures lleus i cinc més van ser donats d’alta mèdica.

En total, es van mobilitzar vuit ambulàncies. Prèviament, els ferits van ser socorreguts pel personal del parc d’atraccions. La direcció del recinte va assegurar que l’accident va ser aliè a l’operativa i les instal·lacions del parc, les instal·lacions del qual van ser inspeccionades després del succés pels Mossos d’Esquadra.

PortAventura va assenyalar en un comunicat que l’incident que va tenir lloc a l’atracció Tomahawk no es va deure a "cap incident relacionat amb el mateix funcionament de l’atracció". Va passar a les 11.25 hores per "la caiguda d’un arbre pròxim a l’atracció ja que algunes branques van impactar en els clients".

Sense descarrilament

El parc d’atraccions tarragoní va afegir que "el tren va realitzar tot el recorregut i no es va produir cap mena de descarrilament". Durant les últimes hores havia estat activada l’alerta de Protecció Civil a conseqüència de les fortes ratxes de vent al sud de Catalunya. El telèfon d’emergències va rebre un total de 165 trucades relacionades amb 122 incidents. Passades les 12.00 hores, les autoritats van desactivar l’alerta i van mantenir la situació de prealerta.

El màxim responsable de la Generalitat, el president Pere Aragonès, va assegurar que estava seguint totes les informacions sobre l’accident i va desitjar una ràpida recuperació a tots els ferits, a més d’expressar el seu agraïment als serveis d’emergències.

Notícies relacionades

"Horrible"

"L’atracció va arrencar amb normalitat, però quan ens acostàvem a la fotografia que fan a l’acabar els recorreguts vam veure que hi havia un arbre sobre els pals de fusta. Aquí va començar el malson", va dir un passatger en declaracions al Diari de Tarragona. "Vam abaixar el cap ràpidament per minimitzar els danys. A mi em va tocar l’arbre un parell de vegades al cap, però hi va haver gent que va sortir més mal parada", va assegurar el testimoni després de recordar que hi havia molts nens plorant i que la situació va ser "horrible". "Ha sigut com tornar a néixer", va afegir.