Massa òssia

L'escassetat de vitamina D en la menopausa agreuja l'osteoporosi

L'escassetat de vitamina D en la menopausa agreuja l'osteoporosi
1
Es llegeix en minuts
B. P.

La menopausa no està específicament relacionada amb la vitamina D. No obstant, durant el climateri es produeix una pèrdua de massa òssia més accelerada. En aquest sentit, un possible dèficit de vitamina D "afavoreix" aquest procés, segons Antonio Pérez, cap del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La menopausa està associada a una caiguda dels estrògens, fet que pot conduir a una disminució de la densitat òssia. Així, la pacient necessitarà uns nivells adequats de vitamina D per poder absorbir i utilitzar el calci al cos, ja que el seu dèficit pot empitjorar la pèrdua d’os i augmentar el risc d’osteoporosi.

Segons el doctor Pérez, les dones amb menopausa han de cuidar-se la possible falta de vitamina D "igual que la resta de la població". Però, si pateixen osteoporosi (que implica no només la pèrdua de massa òssia, sinó també la debilitació dels ossos), han de prendre suplements. Més enllà d’això, la vitamina D també és necessària per prevenir, en les dones amb menopausa, altres patologies com els problemes cardiovasculars, la diabetis i el càncer de mama.

Notícies relacionades

L’osteoporosi constitueix un important problema de salut pública i se li atribueixen més de 8,9 milions de fractures òssies anuals, cosa que significa que, de mitjana, es produeix una fractura osteoporòtica cada tres segons.

L’osteoporosi és, en general, una de les principals afeccions associades al dèficit de vitamina D, hormona necessària per al calci dels ossos.

Temes:

+Salut