Comissió al Parlament

El prior de Montserrat vol combatre la pederàstia i ajudar les víctimes

Bernat Juliol evita valorar el cas de Miguel Ángel Hurtado, que va destapar els abusos a l’abadia i a qui rebutja indemnitzar

El prior de Montserrat vol combatre la pederàstia i ajudar les víctimes

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El prior de l’abadia de Montserrat, Bernat Juliol, va remarcar ahir que "cal afrontar" els casos de pederàstia, així com ajudar i reparar les víctimes, alhora que va remarcar que els abusos soferts per menors són un problema que afecta tota la societat. Són declaracions que va fer durant la seva compareixença en la comissió del Parlament que investiga la pederàstia, el mateix dia en què EL PERIÓDICO va publicar que el monestir de Montserrat rebutja pagar una indemnització de 150.000 euros a Miguel Hurtado, el denunciant que va destapar els abusos sexuals a l’abadia, escàndol que s’ha saldat amb tres monjos acusats i al voltant d’una quinzena de víctimes localitzades.

Notícies relacionades

Sobre això, Juliol va assegurar que mai s’han negat a pagar una indemnització destinada a la reparació d’una víctima d’abusos sexuals i que l’abadia està "oberta" a oferir aquest tipus de compensacions. En aquest sentit, va dir que l’única vegada que va rebre una petició per pagar el cost d’una teràpia psicològica a una víctima, l’abadia va respondre de manera afirmativa.

No obstant, va rebutjar valorar el cas de Miguel Ángel Hurtado per "respecte a l’Estat de dret". Va argumentar que la responsabilitat civil dels fets denunciats està prescrita i que aquests mai s’han enjudiciat. Hurtado va presentar una demanda civil, una vegada es va exhaurir la via penal, que acusava el monestir d’haver encobert els abusos que va cometre un monjo que ara ja és mort.