El CIC, preocupat per les crítiques de Laporta a El PERIÓDICO

RAC1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), entitat que serveix per manifestar la voluntat del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) i vetllar pel compliment del codi deontològic professional de Catalunya, ha volgut "mostrar la seva preocupació" per les declaracions efectuades pel president del FC Barcelona, Joan Laporta, en les quals desqualificava les informacions i la tasca dels periodistes d’EL PERIÓDICO sobre les denúncies dels treballadors de les obres del Camp Nou.

Després d’assenyalar que "matar el missatger és una pràctica tan antiga com ineficaç que només condueix a la desinformació", l’entitat ha volgut realitzar quatre consideracions després de l’acusació de Laporta que aquest diari publicava aquestes informacions rellevants per uns "apriorismes ideològics".

Notícies relacionades

En aquest sentit, el CIC, en un comunicat enviat ahir, indica que "quan el senyor Laporta rebat les informacions sobre suposades irregularitats laborals en les obres de remodelació del Camp Nou amb l’únic argument que estan fetes amb apriorismes ideològics i sense aportar-ne proves, està acusant els periodistes d’actuar sense ètica. I creiem que aquesta és una acusació greu". "Disposar d’una informació contrastada i veraç és un dels drets reconeguts en la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides. L’obligació de garantir aquest dret recau principalment en els periodistes. Però també en són responsables les persones amb càrrecs de representació al parlar a través dels mitjans", afegeix l’organisme.

"En un moment en què qualsevol debat s’amplifica de forma acrítica a les xarxes i crea grups aïllats i en permanent conflicte, creiem que desqualificar gratuïtament el treball dels periodistes condueix a l’enfrontament i pot arribar fins i tot a l’odi", remarca el CIC.