Simó estudia retardar l’inici del curs 2024-2025 al 9 de setembre

El Consell Escolar demana a la consellera que faci marxa enrere en l’avanç del calendari per donar marge per poder preparar el curs.

FOTO Y VIDEO: FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una àmplia majoria del Consell Escolar de Catalunya (CEC), òrgan que representa tota la comunitat educativa –direccions, sindicats i famílies– ha demanat a la consellera d’Educació, Anna Simó, que faci marxa enrere en l’"avanç forçat" del calendari per "donar marge als claustres per preparar el curs en condicions". La consellera, que dijous a la tarda va acudir a la trobada per escoltar l’opinió de docents i famílies, es va comprometre a estudiar-ho i a presentar per als cursos corresponents una proposta de data per a l’inici del curs 2024-2025.

Una de les dates que durant la sessió es va posar sobre la taula va ser el dilluns 9 de setembre, que suposaria començar el curs només tres dies més tard que aquest any, que va ser dimecres 6. Segons van expressar els docents, aquells tres dies marquen la diferència entre poder assentar bé l’equip o començar el curs de qualsevol manera. Els membres del grup de treball que aborda el calendari dins del CEC van plantejar que necessiten cinc dies per preparar el curs.