Reptes. Visió transformadora

Els Premis Fundació "la Caixa" reconeixen 12 projectes per la seva innovació social

Aquests guardons reconeixen el compromís amb el canvi i l’acció social d’iniciatives que aporten noves mirades i solucions per promoure la justícia social i la igualtat d’oportunitats.

valorarte

valorarte

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la 8a edició dels Premis Fundació "la Caixa" a la Innovació Social han sigut guardonats 12 projectes impulsats per entitats socials que aborden reptes actuals. El jurat va distingir amb 10 premis i 2 accèssits la visió transformadora i innovadora de les iniciatives seleccionades. Cada iniciativa premiada rebrà 15.000 euros, i els 2 accèssits, 5.000 euros.

La cerimònia va ser presidida per Pilar Alegría, ministra d’educació, Formació Professional i Esports, i portaveu del Govern, i per Antonio Vila Bertrán, director general de la Fundació "la Caixa". Durant l’acte, Vila va reconèixer que "no és fàcil sortir de la zona de confort, i per això amb aquests premis valorem la capacitat demostrada per les entitats guanyadores a l’hora d’explorar mirades diferents i fer un pas més per poder dur a terme els seus projectes".

Els premiats

Notícies relacionades

Durant l’entrega de premis es va portar a terme una taula rodona sobre innovació social moderada per la periodista Cristina Ochoa i en què van intervenir Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa", i els responsables de tres dels projectes premiats: Sara Maza, directora de l’Associació Matiz (Bilbao), premiada pel seu projecte ‘Estrategia antirumor en el ámbito educativo para el fomento de la convivencia intercultural’; Iván Ramos, director de la Fundació Marcelino Champagnat (Sanlúcar de Barrameda), premiada pel seu projecte ‘Escuela de Segunda Oportunidad’; i Gemma Cots, presidenta de l’Associació País de Terra Roia (Vall de Siarb, Lleida), guardonada pel projecte ‘Museu de camins: camins que connecten persones’.

Un altre dels projectes premiats per la iniciativa ‘#MuchoMásQueMúsica’, de la fundació Acción Social por la Música (Madrid), va tancar la cerimònia amb un concert amb els nens i joves que participen en el programa, en el qual s’utilitza la pràctica musical col·lectiva per ajudar col·lectius en risc de pobresa i exclusió social. La resta de les iniciatives premiades van ser: el ‘Proyecto "Aljadid", Nuevos caminos’, de l’Associació Ítaca para el Desarrollo e Inclusión de la Infancia y Juventud (Almeria); ‘Emplearmet’, de l’Associació de Personas con Discapacidad de la Ribera de Navarra, AMIMET (Tudela, Navarra); ‘Personalizando el empleo como solución al sinhogarismo’, d’Hogar Sí (A Coruña); ‘Avanti Mamis. Hacia el empleo’, de l’Associació Avanti Andalucía Siglo XXI (Sevilla); ‘Las Poderosas: del proceso personal a la transformación social’, impulsat per Acción Contra la Trata (Pamplona); i ‘Solienergia: la energía social’, de la Fundació Solidança (Sant Joan Despí, Barcelona). Els dos accèssits van ser per al projecte ‘Fútbol y deporte como herramienta de acción social’, de la Fundació CEPAIM Acción Integral con Migrantes Navalmoral de la Mata (Cáceres), i ‘Acompaña2: servicio de atención integral’, de l’Associació de Familias de la Armuña "La Besana" (Salamanca) en partenariat amb Servicios e Iniciativas Laborales.