La mascareta deixa de ser obligatòria als centres sanitaris

David Zorrakino - Europa Press/Video EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mascareta va deixar de ser obligatòria als centres sanitaris i sociosanitaris des de la passada mitjanit. El Departament de Salut va decidir suprimir-ne l’ús obligatori atesa la millora de la situació epidemiològica general, segons va informar ahir en un comunicat. No obstant, se’n seguirà recomanant l’ús en alguns casos, com ara en persones que tinguin símptomes compatibles amb malalties respiratòries si són en espais compartits o mal ventilats o si entren en contacte amb persones vulnerables; i a les residències o centres sanitaris, si hi apareixen símptomes. La mesura va començar a aplicar-se el 9 de gener davant l’empitjorament de la situació.

D’altra banda, Salut va informar que la pressió assistencial es manté estable. Del 22 al 28 de gener es van atendre 68.898 urgències hospitalàries, amb una mitjana diària de 9.843 casos. El percentatge d’ingressos va ser de l’11,2%. Així, la pressió assistencial als serveis d’urgències hospitalaris s’estabilitza i també ho fan la complexitat i el percentatge d’ingressos.

Als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), es van atendre 27.431 urgències, amb una mitjana diària de 3.919. És una tendència similar respecte a la setmana anterior i, per tant, l’activitat continua estable. En el mateix període de l’any passat es van atendre 28.441 visites als CUAP, amb una mitjana diària de 4.063 atencions (un 3,6% més que aquest any).

Notícies relacionades

Quant a l’activitat assistencial en l’atenció primària i comunitària (APiC), es van fer 1.129.294 visites de dilluns a divendres en horari diürn. La xifra indica un descens del 3,27%, davant la setmana anterior.

Quant a l’activitat assistencial continuada, en la primària es van fer 48.368 visites. Aquesta xifra mostra una tendència similar a la tercera setmana de l’any, amb una disminució del 2,48%, i també respecte a la mateixa setmana de l’any anterior, un 2,45% inferior.