EDUCACIÓ

Alegría vol que aquesta sigui "la legislatura del professorat"

La ministra va anunciar al Congrés que «ben aviat» estarà a punt la reforma dels graus de Magisteri d’Educació Infantil i Primària

Aquest any s’aprovarà el segon pla de modernització per a l’FP

Alegría vol que aquesta sigui "la legislatura del professorat"

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Pedro Sánchez vol que aquesta sigui "la legislatura del professorat"; intenció més que destacable després que els mals resultats obtinguts per l’alumnat de quart de l’ESO en l’informe PISA hagin posat també sobre la taula el nivell de la formació dels docents. Així ho va assegurar ahir la ministra d’Educació, Pilar Alegría, durant la seva compareixença en la Comissió d’Educació del Congrés, en la qual, com ja va avançar EL PERIÓDICO, va confirmar que "ben aviat" estarà llesta la reforma dels graus de Magisteri d’Educació Infantil i d’Educació Primària, així com el màster de secundària.

Alegría va explicar que vol "donar un impuls definitiu" a la reforma docent i en aquest sentit va assenyalar ue la primera part d’aquesta reforma, que és de caràcter més tècnic i administratiu, "està ja en gran part feta". La ministra confia que "ben aviat" es puguin començar a implantar a les universitats els nous plans d’estudi en els graus de Magisteri d’Educació Infantil i d’Educació Primària. Això serà, va dir, "un pas molt important" perquè mestres i professors "tinguin una formació adequada a la realitat educativa d’avui".

La ministra també va defensar la necessitat d’"un model robust de pràctiques durant el procés d’incorporació del docent a l’aula". Així mateix, va apostar per una reforma del sistema d’accés a la funció pública, cosa que va reconèixer que "exigirà un esforç pressupostari".

La formació professional serà un altre dels punts en els quals Educació posarà el focus. Alegría va avançar que el seu ministeri culminarà la modernització i l’ampliació de la formació professional. En concret va assegurar que aquest any sortirà a la llum el segon pla de modernització de l’FP, amb la posada en marxa completa del nou model d’FP i el catàleg d’oferta de formació de tots els graus previstos en la llei orgànica, l’ampliació de l’FP dual, continuar impulsant iniciatives que redueixin la bretxa de gènere, incorporar la formació i l’actualització permanent dels treballadors i fer de la internacionalització i la innovació les característiques més destacades de la nova FP.

"Aconseguir aquests objectius, per tant, i consolidar el prestigi de l’FP amb una oferta atractiva, amb alta ocupabilitat i estretament connectada amb les necessitats i la realitat del dia a dia de les empreses requereix, per descomptat, continuar aquesta col·laboració amb les comunitats autònomes i amb els agents socials", va manifestar Alegría.

Notícies relacionades

Ampliació de beques

Una altra novetat que va plantejar la ministra fa al·lusió a les beques. Va explicar que, després d’escoltar les demandes de les organitzacions més representatives de sector de la discapacitat, en la pròxima convocatòria de beques i ajudes a l’estudi rebaixaran l’exigència del percentatge de discapacitat del 33% al 25% "per acollir-hi també aquells nens i aquelles nenes de discapacitat moderada". "Continuem eixamplant aquest camí de la igualtat d’oportunitats per a tots i per a totes. Continuem incrementant els llindars de renda i patrimoni, així com les quanties", va puntualitzar.