Garantia. DOP Musclo de Galícia i DOP Cava

Estàndards de qualitat diferenciada i certificada

Tots dos productes propicien el desenvolupament econòmic, social i ambiental i tenen reconeixement i prestigi en el mercat

El cava només es disfruta amb moderació mín. 11⁰ màx. 12,5⁰

Estàndards de qualitat diferenciada i certificada
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La denominació d’origen protegida (DOP) és un dels règims de qualitat a la Unió Europea, que específicament compleixen la DOP Musclo de Galícia i la DOP Cava. Així, totes dues ofereixen productes de qualitat diferenciada i certificada, vinculades a les tradicions, al territori, al mar, a la cultura i a la gastronomia, propiciant el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de les comunitats locals. Totes dues són líders en les seves categories i es conceben com a productes amb una elevada connotació social que promouen una filosofia sostenible.

DOP Musclo de Galícia.

Des del començament de les seves activitats el 1994, el Consell Regulador que gestiona la DOP Musclo de Galícia té per objectiu promoure la qualitat del musclo des del seu cultiu fins a la seva distribució, garantint un producte que compleixi amb les expectatives del consumidor. La DOP inclou tota la cadena productiva incloent-hi la depuració, la transformació i la comercialització, alhora que garanteix que el producte ha sigut sotmès a estrictes controls d’origen i qualitat, des de l’obtenció de la llavor fins a la venda al consumidor. El 2007, es va convertir en la primera denominació d’origen europea per a productes del mar i, ara, és l’única a Espanya. La DOP inclou 2085 muscleres, 53 empreses i ocupa aproximadament 20.000 persones, amb una facturació anual del voltant de 112 milions d’euros en primera venda.

Característiques del Musclo de Galícia.

És l’únic que pot fer ús de la denominació Galícia i Ries Gallegues, que representa un medi natural i una forma de cultiu única, que el doten d’una qualitat i unes característiques organolèptiques –sabor, aroma– i nutricionals diferencials. El producte acabat pot ser musclo fresc o elaborat, distribuït a través de canals com l’alimentació majorista i minorista, el comerç electrònic i el sector Horeca.

DOP Cava.

La denominació d’origen protegida Cava és l’única especialitzada en vins espumosos de qualitat a Espanya, elaborats mitjançant el mètode tradicional en ampolla. Va sorgir el 1972 i es regeix per estrictes requisits d’elaboració i traçabilitat, des de la vinya fins a l’ampolla final que es consumeix. De fet, representa 6.284 viticultors, 350 cellers i el seu èxit sobrepassa fronteres comercialitzant-se en més de 100 països.

Notícies relacionades

Característiques de la DOP Cava.

El seu brillant i harmoniós sabor es deu al perfil del raïm de les seves vinyes, al costat del Mediterrani. I és que, la seva versatilitat gastronòmica, a més de la seva atractiva relació qualitat-preu, són alguns dels seus avantatges més competitius. Quant al producte, hi ha cava blanc i rosat, quatre categories segons el temps de criança en ampolla: Cava de Guarda (mínim 9 mesos), Cava de Guarda Superior Reserva (mínim 18 mesos), Cava de Guarda Superior Gran Reserva (mínim 30 mesos), i Cava de Guarda Superior Paratge Qualificat (mínim 36 mesos).

Temes:

Consum