Vaga indefinida dels tècnics sanitaris des del 8 de gener

Vaga indefinida dels tècnics sanitaris des del 8 de gener

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), a través de la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS), van anunciar ahir una vaga indefinida a partir del 8 de gener en la sanitat pública catalana.

"És l’última opció que volíemprendre", va afirmar el secretari autonòmic de SAE a Catalunya, Cristian Monclús, en una roda de premsa junt amb el secretari d’Organització i Territori del SIETeSS, José Joaquín Durán, per presentar les mobilitzacions del col·lectiu.

SAE i SIETeSS consideren "injust" i "classista" el tercer acord validat el 22 de novembre per l’Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats majoritaris: Metges de Catalunya, el sindicat d’infermeria SATSE, CCOO i UGT. Durán va assenyalar que el conveni conté augments salarials "aberrants", del 0,18% en el cas dels tècnics superiors sanitaris, i d’un 1,3% per als tècnics en cures auxiliars.

Aquesta vaga indefinida convoca tant el personal de l’ICS com el de la sanitat concertada (la xarxa Siscat) i el del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

Notícies relacionades

No són només els sous

Durán i Monclús van puntualitzar que el motiu per convocar la vaga indefinida no és només les retribucions, sinó també el reconeixement professional dels tècnics sanitaris dins del sistema. "Lamentem que un govern que es diu d’esquerres pugui continuar maltractant els seus professionals sanitaris", van afirmar els representants sindicals al llegir el comunicat. Els dos representants van asseverar que han sol·licitat a l’ICS, "de totes les maneres possibles", durant les seves últimes trobades millores salarials, laborals i professionals, sense èxit.