Els metges relacionen més circulació de virus a la falta de pluges

Els metges relacionen  més circulació de virus a la falta de pluges
1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, va afirmar ahir que la falta de pluges "fa que els virus circulin més" i també que "l’ambient fred i sec també debilita les vies respiratòries i facilita la transmissió viral".

En una entrevista en el programa de ràdio El món a RAC1, l’infectòleg va recomanar que les persones amb símptomes es posin la mascareta, tal com indica el ministeri de Sanitat: "En un moment de tanta infecció i tanta gent simptomàtica, els que tenen símptomes haurien de prendre la iniciativa de posar-se la mascareta. No és cent per cent eficaç, però permet bloquejar la transmissió del virus". Güerri va destacar que "les infeccions respiratòries s’han multiplicat per cinc en tres setmanes, i és una situació que està afectant les persones més vulnerables, així com augmentant la pressió assistencial".

Repunt de la grip

Notícies relacionades

Aquestes declaracions de l’expert en malalties infeccioses es produeixen en un context de repunt de casos de grip i covid a Catalunya. Les anomenades infeccions respiratòries agudes (IRA) van créixer en la setmana del 18 al 24 de desembre, especialment la grip, segons l’última actualització del portal del Departament de Salut Sivic. Les infeccions han passat dels 68.019 casos de la setmana anterior (de l’11 al 17 de desembre) als 71.674 de l’última.

La taxa de l’IRA és de 909 afectats per 100.000 habitants. La grip és l’origen més freqüent de les infeccions, amb un 22,6% de les mostres, seguit del rinovirus (17,9%), la covid (14,6%) i el VRS (13,2%). S’han registrat 10.077 casos de grip, pels 7.117 de la setmana anterior. Aquestes dades encara no reflecteixen la incidència dels dies més forts d’aquest Nadal. n