El Gordo més tardà passa de puntetes per Catalunya

El singular número 88008 va repartir cops de sort en diverses poblacions catalanes, sobretot a Badalona, i va descarregar tota la força a Madrid

El Gordo més tardà passa de puntetes per Catalunya

HELENA LÓPEZ PATRICIA MARTÍN

3
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Tot i que l’argot de Nadal sol parlar de "Gordos ronsos", aquest any el gran premi del sorteig extraordinari de Nadal va ser el més tardà de la història. Exactament a les 13.16 hores, més de quatre hores després que els bombos comencessin a rodar, els nens de Sant Ildefons van cantar –amb gall inclòs– el 88008, una xifra de numerologia singular que va passar gairebé de puntetes per Catalunya i va descarregar amb força la seva pluja de milions a Madrid.

El sorteig al Teatro Real de Madrid va tenir una coreografia insòlita. Com si el rodar dels bombos estigués pilotat per un mestre de cerimònies amb un gran sentit de l’espectacle, els premis van anar apareixent per ordre gairebé marcial. Primer els cinquens, després els quarts, més tard el segon i, amb l’expectació en escalada, per fi va aparèixer el Gordo amb els seus 400.000 euros al dècim.

Pluja de confeti i de milions a la cèlebre administració Doña Manolita de Madrid. I a sota, celebrant el segon premi a l’administració de La Lagunilla, 66, a Màlaga. /

D’allò més repartit

En la geografia de la sort, Madrid –que es va emportar una tercera part del premi: prop de 236 milions–, Jaén, Sevilla i València van resultar les poblacions més afavorides amb el número premiat que, com també mana la tradició, va caure molt repartit.

Del ruixat de milions, un providencial plovisqueig va caure al centre comercial Les Arenes de Barcelona, que, a pas ultralleuger, va camí de rellevar la Bruixa d’Or de Sort com a gran màquina expenedora de premis.

Víctor Fernández, al capdavant de l’administració 336 de Barcelona, va repartir 896.000 euros. Una mossegada del Gordo i quatre cinquens premis que han servit per presentar el nou talismà loter de Catalunya: una roca d’or.

El primer premi també va repartir cops de sort a Badalona, on va caure per primera vegada. "El 88.008 pot semblar un número lleig, però té el seu públic fidel", va celebrar Mireia Solà, la joiosa lotera que va despatxar vuit milions d’euros, la porció més gran a Catalunya del número. A Sant Vicens dels Horts, la seva homòloga Ángeles Toro també festejava els quatre milions repartits, els primers d’un sorteig de Nadal que surten de la seva finestreta. "El barri ho necessita", deien també des de la centenària administració del barri de Collblanc de l’Hospitalet que va repartir, almenys, una sèrie del Gordo.

Ara bé, el gran pessic del sorteig de Nadal se’l va emportar Granollers, ciutat en la qual van caure ni més ni menys que 30 milions d’euros –el quart premi–, la meitat del que ha rebut Catalunya durant la jornada.

Potser un dels sortejos més accidentats que es recorden –hi va haver des de boles rebels fins a problemes amb la maneta– va deixar un quart premi a la capital del Vallès Oriental que va posar de cap per avall el centre de la ciutat i especialment el bar Las Tapas, on la parròquia d’habituals celebrava amb festa grossa el número premiat, el 41.147. "¡Aquest any, tot; la Loteria i el pernil!", deia l’operari Francisco López, a qui també li va tocar la panera.

El Gordo més tardà passa de puntetes per Catalunya /

Tot just 60 milions

Notícies relacionades

Més enllà de Granollers, els comptes de la Loteria Nacional no han sortit excessivament bé per a Catalunya. Dels 432 milions que els catalans han invertit en el sorteig extraordinari –és la tercera comunitat que més s’ha gastat, després de Madrid i d’Andalusia– tot just van tornar 60 milions en premis.

Menys dèficit loter va tenir Madrid. La capital es va tornar a emportar el gran pa sota l’aixella del sorteig. De fet, gairebé una tercera part del Gordo va caure a la ciutat. Ni més ni menys que 236 milions d’euros, venuts majoritàriament al barri del Pilar, en una administració de loteries situada al costat del parc de La Vaguada. "Aquest número és molt lleig, aquest és el meu, el que més s’assembla a mi", deia un dels afortunats que havia deixat a la piscina de davant la seva filla i va decidir comprar-lo quan va entrar a "jugar uns números de l’euromilió". Coses que té la sort per Nadal.

El Gordo més tardà passa de puntetes per Catalunya /

El Gordo més tardà passa de puntetes per Catalunya /