Un jutge de Barcelona ordena la recerca i captura de l’‘estafador de l’amor’
2
Es llegeix en minuts
ACN

El Jutjat Penal número 1 de Barcelona ha ordenat la recerca, captura i ingrés a la presó d’Albert Cavallé, conegut com ‘l’estafador de l’amor’, perquè comparegui en el judici per estafa que té pendent en aquest jutjat i en el qual ni al maig ni aquest dimecres s’ha presentat.

Albert Cavallé no s’ha presentat al judici i té pendent complir una altra pena

Sobre Cavallé hi pesa ja una altra ordre de recerca de l’Audiència de Barcelona des de juliol per complir la pena ferma de presó acceptada per ell mateix per estafa continuada, furt i apropiació indeguda de dos anys i tres mesos. Cavallé ja ha sigut jutjat diverses vegades per estafar a dones a les quals demanava diners, i no els hi tornava ja que els feia creure que n’estava enamorat. En alguns casos ha sigut absolt i en d’altres ja té condemnes, però mai ha ingressat a la presó.

Condemna de dos anys i tres mesos

Cavallé va ser condemnat al febrer a dos anys i tres mesos de presó per enganyar sis dones per quedar-se amb 68.500 euros, després que arribés a un acord amb la fiscalia i amb les denunciants. Com que totes les parts hi estaven d’acord, la sentència dictada pel tribunal és ferma, és a dir, no admet recurs en contra, per la qual cosa l’estafador havia d’ingressar voluntàriament al centre penitenciari que ell elegís, però no s’ha presentat en cap. Tant l’acusació com el ministeri públic demanaven per a ell nou anys i 10 mesos de presó per un delicte continuat d’estafa, un més de furt, apropiació indeguda i dos delictes d’obstrucció en la justícia. Finalment, va ser condemnat a dos anys i tres mesos.

Notícies relacionades

Al maig havia de ser jutjat per una altra estafa, i s’enfrontava a una pena de més de dos anys de presó, però no s’hi va presentar. Pocs dies després va justificar la seva absència. Se li va notificar la data d’aquest dimecres per celebrar finalment el judici, però tampoc hi va comparèixer. Per això, la fiscalia ha demanat l’ingrés a la presó, que la magistrada ha acceptat i ordenat.

Cavallé té ara 10 dies per presentar-se voluntàriament al jutjat. Si no ho fa, els Mossos l’inclouran a la base de dades de fugitius de la justícia. Si és capturat, passarà a disposició judicial i segurament serà empresonat fins que se celebri el judici. L’ordre d’empresonament serà vigent com a màxim fins al 7 de gener del 2026.