Tribunals

Gordillo s’enfronta a un segon judici acusat d’agressió sexual

Gordillo s’enfronta a un segon judici acusat d’agressió sexual
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de Badalona María Antonia Raedo Santos ha finalitzat la investigació d’una segona denúncia contra l’exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per la presumpta agressió sexual d’una redactora del diari digital ‘El Principal’, on tots dos treballaven, a l’interior del vehicle de l’imputat i en un descampat pròxim a Sant Adrià de Besòs. La magistrada ha donat un termini de 10 dies perquè la fiscalia i l’acusació particular presentin el seu escrit de qualificació. La mateixa nit que van passar els fets, l’1 de desembre del 2022, suposadament el periodista va fer tocaments per sota dels pantalons a una altra redactora en una discoteca de Barcelona on estaven celebrant el Nadal, un cas que ha sigut instruït en un jutjat de Barcelona i que també està pendent d’anar a judici.

En una breu interlocutòria, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, la jutge de Badalona afirma que de la investigació es desprèn que els fets «són» constitutius d’un delicte d’agressió sexual, «havent-se practicat prou diligències per formular l’acusació». La resolució descriu de forma succinta el que va passar, segons la togada, aquella nit, que va començar amb un sopar de Nadal en un restaurant de Barcelona.

Després del sopar de Nadal

Notícies relacionades

Després del sopar, en què la víctima va estar ingerint begudes alcohòliques, part dels assistents es van dirigir a la discoteca Apolo. Hores després, cap a les 4.32 hores, Gordillo es va oferir a portar la redactora del diari digital, que «estava afectada pel consum de begudes alcohòliques», fins al seu domicili a Badalona, atès que li quedava de passada per arribar a la seva residència del Maresme. Quan tots dos eren a l’interior del vehicle particular de Gordillo i en una zona pròxima al domicili de la víctima, prossegueix la jutge, l’exdirector de Catalunya Ràdio i llavors director del digital ‘El Principal’ li «va practicar sexe oral». Davant aquesta situació la denunciant el va comminar que parés i el seu cap ho va fer.

La interlocutòria de la jutge de Badalona no es refereix en cap moment que la víctima, quan va arribar a casa, es trobava físicament destrossada i decaiguda. Per aquesta raó, al cap de poques hores es va dirigir a un centre de salut, on li van practicar unes anàlisis de sang. En aquesta prova, segons fonts coneixedores de les investigacions, li van trobar restes d’un medicament psicotròpic anomenat benzodiazepina. Aquesta substància actua sobre el sistema nerviós i té efectes sedants, hipnòtics, ansiolítics i amnèsics. Aquest fàrmac es comercialitza sota el nom de Diazepam o Lorazepam. En la seva declaració davant la jutge, Gordillo va explicar que la relació sexual va ser consentida.