Successos

Una dona arriba encadenada a un hospital de Miranda de Ebro després de fugir del seu presumpte segrestador

La policia aconsegueix detenir el presumpte autor dels fets

Una dona arriba encadenada a un hospital de Miranda de Ebro després de fugir del seu presumpte segrestador

EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Comissaria de Policia Nacional de Miranda de Ebro (Burgos) van detenir un home de nacionalitat espanyola per detenció il·legal i lesions sobre una dona. Segons van informar fonts policials, els fets es remunten a dilluns, 20 de novembre, quan des de l’Hospital Santiago Apóstol de la localitat burgalesa es va alertar els agents sobre una dona de mitjana edat que s’havia personat al centre hospitalari i presentava lesions a la cara. A més, es trobava lligada amb una cadena de mans a coll. Les primeres manifestacions de la víctima apuntaven a l’autoria per part d’un home que s’hauria ofert a fer-li el favor d’acostar-la des de l’hospital, on la dona es trobava a cura d’una amiga, fins al centre de Miranda en el seu vehicle. 

Una vegada que es va haver guanyat la confiança de la víctima i amb l’excusa de recollir uns efectes del seu domicili, la víctima va accedir a acompanyar-lo a l’interior de la vivenda, i en aquell moment va començar a colpejar la cara la víctima, que va arribar a perdre la consciència. 

Després de recuperar el sentit, la víctima es va trobar una corda a l’altura del coll i estirant la corda el presumpte autor dels fets, amb la intenció d’asfixiar la víctima, i va continuar amb els cops a la cara i els insults. 

Per impedir qualsevol defensa per part de la víctima, el detingut va afegir al primer lligament una cadena amb què li lligava les mans d’un extrem i el coll de l’altre. 

Notícies relacionades

Segons les manifestacions de la víctima als agents, en un moment en què va quedar sense la vigilància del seu maltractador, va aprofitar per fugir de la casa, i es va refugiar a la casa d’uns familiars que la van acostar fins a l’hospital de Miranda de Ebro, des d’on es va alertar els serveis policials i van procedir a la seva atenció mèdica.

La Unitat de Familiar i Dona de la Comissaria de Policia Nacional de Miranda s’ha fet càrrec del cas. Es tracta d’un grup encarregat de la investigació de delictes relacionats amb el maltractament sobre la dona i delictes de naturalesa sexual, que, partint de les manifestacions recollides tant a la víctima com als primers agents intervinents, va procedir a la identificació del presumpte autor dels fets. Una vegada detingut i posat a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia, es va decretar la seva posada en llibertat.