La solidaritat aporta 180.000 euros per combatre l'ELA

Aquesta malaltia degenerativa encara no té cura, però accions solidàries com el II Sopar Solidari de Nadal ajuden a recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels afectats

La solidaritat aporta 180.000 euros per combatre l'ELA

.

3
Es llegeix en minuts

L'ELA o Esclerosi Lateral Amiotròfica és una d'aquestes malalties catalogades com a rares, perquè afecta només 5 de cada 10.000 persones. És la tercera malaltia neurodegenerativa més comuna, després de l'Alzheimer i el Parkinson, i hi ha al voltant de 4.000 casos registrats actualment a Espanya, segons dades de Sanitat. I encara no té cura, encara que sí avenços.

Per sort, hi ha accions solidàries que donen esperança. I és que, per segon any consecutiu, s'ha celebrat a Barcelona la II Sopar Solidari de Nadal, un esdeveniment benèfic que busca recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels afectats per la malaltia.

Més de 30.000 euros recaptats al sopar

Més de 650 persones van poder gaudir, el 17 de novembre passat i al Museu Marítim de Barcelona com a ubicació, del sopar benèfic. I l'esdeveniment va ser tot un èxit, perquè es van recaptar més de 30.000 euros que, sumats als 150.000 acumulats al llarg de l'any, gràcies al projecte Cuina Solidària, fan un total de 180.000 euros que es destinaran a la millora de la qualitat de vida dels pacients.

El sopar, que va organitzat Ametller Origen, grup català d'alimentació, persegueix recaptar fons per a la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls, que serà la que finalment els reparteixi.

El Museu Marítim de Barcelona va ser l'ubicació per a la celebració de l'esdeveniment. /

.

"Estem molt satisfets amb la gran acollida que ha tingut i volem donar les gràcies a totes les persones que ens han acompanyat aquesta nit, i durant tot aquest any i mig, per la seva solidaritat i per aportar el seu granet de sorra per lluitar contra l'ELA", va afirmar Josep Ametller, conseller delegat i cofundador d'Ametller Origen. “Un cop més hem demostrat que som imparables i que junts podem canviar el món”, va afegir Ametller.

Durant la vetllada benèfica, que va estar conduïda pel presentador Llucià Ferrer i l'actriu Carol Rovira, es van degustar els plats exclusius que els xefs han preparat per aquest Nadal i que estaran disponibles a totes les botigues d'Ametller Origen. Una nit molt especial que va comptar, a més, amb actuacions musicals de Carol Rovira i Joan Rovira, Montse Castellà i l'espectacle de màgia del mag Sanyes.

Entre les elaboracions gastronòmiques degustades al sopar benèfic, podem destacar el caneló de rostit i el caneló de ceps del xef Nandu Jubany, el premsat de vedella ecològica amb mini verduretes del xef Vicent Guimerà, el panettone i els torrons del pastisser Lluc Cruselles, i el panettone i el tortell de reis del també pastisser Oriol Balaguer.

Projecte Cuina Solidària

La recaptació aconseguida al llarg de l'any es recolza en el projecte Cuina Solidària, una iniciativa impulsada pel grup d'alimentació i l'exesportista Juan Carlos Unzué, que està afectat per la malaltia ii ha esdevingut una de les personalitats que més han contribuït a la seva visualització.

En el projecte Cuina Solidària, xefs de reconegut prestigi creen receptes dels plats preferits dels esportistes d'elit. I cada proposta es posa a la venda després a les botigues físiques i a la botiga en línia d'Ametller Origen, destinant a la Fundació Miquel Valls el 100% dels beneficis. Així, els cuiners i cuineres Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany i Vicent Guimerà, han format parella amb els reconeguts esportistes Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Alex Corretja, Alèxia Putellas, Juan Carlos Unzué i Aleix Espargaró.

La vetllada solidària va comptar amb la col·laboració de més de 40 empreses i entitats. /

.