Catalunya invertirà 400 milions d’euros en 765 projectes socials
1
Es llegeix en minuts
Núria Marrón
Núria Marrón

Periodista

ver +

El Govern invertirà 400 milions d’euros dels fons europeus Next Generation en 765 infraestructures i projectes socials fins al 2026. Les grans xifres d’aquests projectes les ha presentat aquest divendres el president, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Els fons, emmarcats en el pla de recuperació per a Europa de la crisi de la covid-19, permetran construir tres residències i centres de dia de gent gran i set centres Barnahus (un de ja inaugurat) per atendre nens víctimes d’abusos sexuals. En el camp de la innovació, un dels projectes és Rehab-lab, de la Fundació iSocial, d’ajudes funcionals úniques per a persones amb discapacitat o necessitat de suport.

«És la inversió més important en l’àmbit social de la història de Catalunya»

Pere Aragonès

President

«Les iniciatives estan orientades a transformar l’atenció a les persones, amb l’horitzó d’equiparar Catalunya amb els països més avançats en protecció social», han remarcat des del Govern. Aragonès ha posat èmfasi en què aquest pla no té precedents: «És la inversió més important en l’àmbit social de la història de Catalunya».

Aragonès ha assegurat que la inversió prevista en projectes i infraestructures socials servirà per «enfortir» els pilars de l’Estat del benestar i els serveis públics davant reptes com «l’envelliment, la pobresa estructural, l’emancipació juvenil, la vulnerabilitat i les desigualtats». En la mateixa línia, Campuzano ha recalcat la importància d’aquests projectes en una societat cada cop més envellida, més complexa i diversa.

Notícies relacionades

Entre els 765 projectes, n’hi ha tant de propis del Govern com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres d’investigació i altres agents socials.

A la vegueria de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental), el Departament de Drets Socials preveu invertir 153,7 milions d’euros en 233 projectes. La conselleria té previst fer actes a Catalunya en els pròxims mesos per presentar les iniciatives receptores dels fons a cada vegueria.