Salut

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell tanca dos dies la planta de pediatria per fer un tractament contra les xinxes

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell tanca dos dies la planta de pediatria per fer un tractament contra les xinxes
1
Es llegeix en minuts

L’HospitalParc Taulí de Sabadell ha tancat durant el cap de setmana la planta de pediatria del nou edifici Ripoll per desplegar un tractament químic contra les xinxes.

El centre va detectar la presència de l’insecte el 20 d’octubre, quan l’acompanyant d’un pacient va advertir que havia rebut diverses picades. Des de l’hospital van realitzar dos tractaments tèrmics focalitzats en una habitació per intentar erradicar la infecció.

Notícies relacionades

Amb tot, el servei de Control d’Infeccions del mateix centre va recomanar realitzar un tractament químic en tota la planta per assegurar que no quedés cap exemplar que pogués posar ous i iniciar nous cicles de criança, especialment ara que comença la temporada forta de malalties respiratòries.

Fonts del centre detallen que la desinfecció va coincidir en un moment de molt baixa ocupació de la planta, ja que tan sols es trobaven ingressats sis pacients –a pediatria hi ha una cinquantena de llits. Les mateixes fonts asseguren que ahir diumenge a última hora de la tarda els nens ja van poder tornar a les seves habitacions. Des del centre recalquen que en cap moment han tingut constància d’una plaga i insisteixen que només els consta un acompanyant amb picades.