Alerta dels Mossos

Compte amb l'estafa del retrovisor

Les víctimes solen ser conductors grans a qui els estafadors reclamen entre 1.200 i 1.500 euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han alertat a través de Twitter de l’‘estafa del retrovisor’, una estafa reincident en què les víctimes acostumen a ser persones grans. El mètode és molt convincent. Els estafadors, habitualment estrangers, provoquen un xoc amb un vehicle i els danys afecten el retrovisor. Fan veure a la víctima que l’accident s’ha produït per culpa seva perquè assumeixi els costos de la reparació. Per aconseguir diners fàcilment, els estafadors asseguren que estan a punt d’abandonar Espanya i que el millor és pagar en efectiu.

Perquè sigui creïble l’engany, fan creure a la víctima que truquen per telèfon a una companyia d’assegurances i li expliquen que la tramitació del comunicat d’accidents entre vehicles de diferents països és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Els convencen per pagar en efectiu entre 1.200 i 1.500 euros per la reparació per agilitar el procés i asseguren a la víctima que l’import el podrà recuperar més tard a través de la companyia d’assegurances fictícia.

Notícies relacionades

En alguna ocasió, assenyalen els Mossos, l’estafador pot acceptar un import inferior al sol·licitat inicialment en funció de la disponibilitat de la víctima.

Per tot això, la policia catalana recomana estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. I recorda que com a resposta a la insistència o inseguretat de qualsevol fet que hi pugui estar relacionat s’ha de trucar al telèfond’emergències 112 i activar els serveis policials.

Temes:

Estafes