Tribunals

El crim de les bessones Vázquez: 20 anys de presó per a la Dolores i 16 per a la Pilar i la seva parella Isaac

El crim de les bessones Vázquez: 20 anys de presó per a la Dolores i 16 per a la Pilar i la seva parella Isaac
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat les bessones Pilar i Dolores Vázquez i la parella de la primera, Isaac Gil, per l’assassinat a cops del Pedro Fernández, nòvio de la Dolores, la nit de divendres 9 de juliol al dissabte 10 de juliol del 2021 a Sabadell. El jutge president del jurat ha imposat una pena de 20 anys de presó a la Dolores i 16 a la seva bessona, Pilar, i a la seva parella, Isaac, autor material del crim. La sentència recull en definitiva el veredicte del tribunal popular que va concloure que els tres processats havien planificat el crim (d’allà la traïdoria inclosa en la sentència), però no va considerar que hi havia acarnissament, malgrat que la víctima va rebre fins a 12 cops amb una barra metàl·lica (una pota de cabra). Als processats se’ls imposa, a més, la llibertat vigilada després del compliment de la pena i la prohibició d’acostar-se durant uns anys a la filla de la víctima.

El Pedro Fernández va ser brutalment colpejat al cap per l’Isaac, segons ha confessat. Primer, a l’habitació del pis de la Dolores, on estava dormint. Malgrat l’agressió, va poder escapar i va intentar fugir per l’escala de l’immoble. Darrere d’ell va sortir l’Isaac. A l’arribar a la planta inferior, l’acusat «el va caçar», com va definir el fiscal la persecució, i va continuar colpejant-lo al cap, fins que la víctima va caure a terra inconscient. El replà va quedar ple de sang i amb restes del cervell de Pedro, com van detallar en la vista els agents dels Mossos d’Esquadra que es van personar a l’immoble al ser alertats per uns veïns.

Netejar el replà

Notícies relacionades

Després d’acabar amb la vida del Pedro, les bessones Vázquez van netejar el replà per no deixar rastre i després de traslladar el cos a la vivenda de la Dolores. Els agents dels Mossos el van trobar embolicat en una manta. Dos veïns van gravar a través de l’espiell de la porta de les seves cases com els acusats netejaven el terra. Fins i tot com l’Isaac va arribar a posar el peu al cos del Pedro per comprovar que estava mort. El jurat va confirmar que els tres processats havien tramat l’assassinat, alhora que va rebutjar que aquests tinguessin algun tipus de trastorn psíquic que alterava les seves facultats, partint de les proves pericials de les forenses.

Els àudios trobats als telèfons mòbils dels acusats va ser una de les proves clau perquè el tribunal popular determinés que el crim va ser planificat. Un d’ells registra les paraules que va enviar la Pilar a la seva parella, l’Isaac, dos dies abans de l’assassinat: «Holi, Cari, he estat parlant amb la meva germana per telèfon i està malament, malament. Hem estat parlant... perquè ella ja no aguanta més, i és normal... de com aconseguir cloroform, cari, per adormir-lo i després... això. «¿Saps? Perquè d’aquest divendres no vol que passi ja. I jo estic d’acord amb això. Així que si aconseguim això perquè ella l’adormi i nosaltres rematar-lo doncs es fa divendres a la nit. Jo em demano el dia personal. No passa res. Ja continuem parlant després que sortiré a comprar. ‘Hasta luegui’». També es va trobar un vídeo on apareix l’Isaac ensenyant un aparell elèctric