A Ciutat Vella

Activistes ocupen un hotel d’un magnat israelià a Barcelona per denunciar els atacs contra Gaza

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’unes 100 persones ha portat a terme una acció sorpresa a l’hotel d’un magnat israelià per denunciar el que cataloguen de «genocidi» a Gaza. L’hotel Cortés, al número 25 del carrer de Santa Anna (Ciutat Vella), és propietat d’un israelià. Amb aquest argument, un grup de persones vinculades a moviments socials i populars ha protagonitzat una acció de protesta.

Segons han informat en un comunicat diversos moviments populars com la CUP, Samidoun i el Sindicat de Llogateres, entre altres, l’hotel «és propietat del magnat israelià Haim Tsuff, número 42 de la llista de persones més riques d’Israel, implicat en el complex industrial-militar, amb negocis en el sector del petroli, les infraestructures, la construcció i immobiliari».

 L’acció «denuncia la impunitat pel genocidi contra milers de palestins» i s’emmarca en la concentració convocada aquest dissabte a 18 hores a Barcelona sota el lema ‘Parem el genocidi a Palestina, prou comerç d’armes amb Israel’.

 El comunicat ha apuntat que a partir de les 12 hores s’ha fet un concert, s’han llegit poemes i s’han canviat banderes de l’hotel com la de la Unió Europea i Espanya per banderes de Palestina «a tall de protesta», i entre els manifestants hi havia el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera.

 En el manifest, els col·lectius han fet una crida a «l’acció directa contra els interessos econòmics del règim Israelià, fins que la perpetració de crims contra la humanitat li surti massa car».

La comunitat jueva a Barcelona denuncia els fets

Notícies relacionades

«No som responsables del que està passant a Israel i la Franja de Gaza; ni del patiment de la població palestina sota el govern del grup terrorista Hamàs; ni del patiment de la poblacions israeliana i palestina per les seves accions terroristes. Culpabilitzar tot un col·lectiu pel que fan alguns dels seus membres és racisme i, en el cas de jueus, antisemitisme», han explicat a través d’un comunicat. També ho és, afirmen, «marcar les propietats de jueus i envair-les». Per això, reclamen explicacions a la CUP i el Sindicat de Llogateres, a qui acusen de participar en l’«assalt d’aquesta propietat» i d’haver-se «solidaritzat» amb el poble palestí. Al seu torn, retreuen a les dues entitats no haver fet cap mena de posicionament contra Hamàs, «responsable de l’assassinat, tortures i segrest de més d’un miler i mig de persones».

Segons ha explicat CIB.CAT, «culpabilitzar els jueus en massa i marcar les seves propietats va ser l’inici del genocidi jueu perpetrat per l’Alemanya nazi i els seus aliats de l’Europa feixista», i ha reclamat als dirigents polítics que «denunciïn sense tebiesa aquestes actituds racistes, repressives i generadores d’odi».