Operació Opikum

Detingut a Lleida per agredir sexualment quatre nens ucraïnesos asilats a Cartagena

Es guanyava la confiança de les mares per quedar-se a soles amb els menors

Detingut a Lleida per agredir sexualment quatre nens ucraïnesos asilats a Cartagena
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Opikum, ha detingut a la localitat lleidatana de la Seu d’Urgell un home per agredir sexualment quatre menors ucraïnesos que es trobaven asilats a Cartagena (Múrcia).

Segons han informat fonts d’aquest cos, el detingut, que ja es troba a la presó, vivia a Cartagena amb famílies de compatriotes desplaçades pel conflicte bèl·lic d’Ucraïna i es guanyava la confiança de les mares per quedar-se a soles amb els menors.

L’operació es va iniciar a finals de setembre, quan una dona ucraïnesa va informar a una associació de Cartagena, dedicada a donar suport a desplaçats i refugiats, que un compatriota que convivia al mateix immoble podia estar agredint sexualment els seus fills, menors d’edat.

Assistida per agents socials d’aquesta associació, la mare es va desplaçar a la Guàrdia Civil de Cartagena per denunciar el que els seus fills li havien explicat i va dir als investigadors que l’ara detingut s’havia guanyat la seva confiança i la dels nens, amb els quals solia jugar, i aprofitava els moments en què es quedava a soles amb ells per fer-los tocaments en zones íntimes.

Una vegada que la mare va saber el que estava passant, va parlar amb altres compatriotes, mares de menors que també es relacionaven amb aquest home, i dues d’elles van presentar també les seves denúncies que apuntaven al sospitós com a autor de diverses agressions sexuals.

Els agents van esbrinar que el detingut tenia certs vincles al municipi lleidatà de la Seu d’Urgell, lloc al qual havia fugit amb la intenció d’abandonar el territori nacional i on va ser localitzat.

En el moment de la seva detenció li van ser intervinguts quatre telèfons mòbils i unes ulleres de sol, amb càmera oculta integrada, que estan sent analitzats.

Notícies relacionades

El detingut, els efectes confiscats i les diligències instruïdes van ser posats a disposició del jutjat d’Instrucció de la Seu d’Urgell (Lleida), el titular del qual ha ordenat el seu ingrés en presó provisional.

L’operació Opikum continua oberta fins que siguin analitzats els dispositius d’emmagatzematge tecnològic confiscats i determini si contenen arxius relacionats amb la investigació.