Els actes vandàlics a Sant Feliu de Llobregat se salden amb un agredit i destrosses

Mossos

3
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Diversos grups de joves han protagonitzat aquest diumenge de matinada diverses accions vandàliques i violentes a la localitat de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona) després d’haver-se acabat els concerts programats amb motiu de les festes de tardor del municipi.

Els aldarulls han començat sobre les quatre de la matinada, quan un grup de persones ha començat a llançar ampolles i altres objectes a la policia i diversos grups de joves s’han començat a encarar entre ells. Les autoritats han registrat destrosses a l’aparador una botiga de productes electrònics i danys en els vidres de diversos vehicles estacionats a la zona. I en una de les baralles, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, un grup de joves va agredir un jove que va necessitar ingrés hospitalari.

No es tracta de la primera nit que es registren actes vandàlics durant les festes, sense anar més lluny aquest divendres a la nit es van cremar diversos contenidors a la zona del centre de la capital del Baix Llobregat. Durant les mateixes festes el 2022 també es van presenciar baralles entre grups de joves que van acabar obligant l’organització a aturar la celebració abans de l’hora prevista.

Precedent

Aquest tipus d’actes vandàlics s’estan repetint aquests mesos. Ja ho hem vist a la localitat veïna de Molins de Rei, on durant les festes patronals del municipi, a principis d’octubre, desenes de joves encaputxats van atacar la policia i els Mossos d’Esquadra. Aquest grup va assaltar i va trencar els aparadors d’alguns comerços i l’actitud violenta de les persones va obligar els Mossos a activar els cossos de l’ARRO i la Brimo.

També ho vam veure amb la batalla campal de Manresa a finals de setembre, que va acabar amb 11 detinguts (8 menors) que es van llançar cadires i taules d’alguns establiments impactant uns contra els altres. A Vic, una baralla multitudinària l’1 d’octubre va acabar amb 4 joves ferits per arma blanca.

En els primers vuit mesos del 2023, s’han registrat més de 133 baralles multitudinàries als municipis de Catalunya, uns números que demostren que no són situacions puntuals, i que, afegits al vandalisme d’aquest últim mes, han obligat a prendre mesures de seguretat per evitar un panorama futur com el de França.

Dispositiu especial

Amb aquest precedent la policia catalana i la local havien preparat un desplegament de seguretat a la zona amb un dispositiu especial amb motiu de les festes. Amb aquest, els agents de la Brimo i l’ARRO ja no van actuar només en situació d’emergència –com habitualment–, sinó que també van ser presents com a mesura de prevenció per una situació de violència que les autoritats catalanes consideren «nova».

Una altra de les novetats que va estrenar la policia per a les festes locals de Sant Feliu de Llobregat va ser la utilització de drons per controlar fluxos de persones i prevenir possibles disturbis. Així mateix, van desplegar una unitat especial que va supervisar les arribades i sortides dels principals mitjans de transport públic.

Notícies relacionades

En una de les accions policials de la nit, els agents van aconseguir localitzar i dispersar els esvalotadors seguint-los amb un dron. No obstant, l’operació no ha evitat el vandalisme a la botiga de dispositius electrònics i als cotxes afectats.

Els aldarulls i enfrontaments amb la policia han acabat sense detinguts. Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors i saber si tenen relació amb els que van provocar també danys a establiments de Molins de Rei fa 15 dies. 

Temes:

Festes Joves