Tribunals

Ayuso afirma que la investigació per una mort en una residència «no té més recorregut»

Un jutjat reobre una causa de responsabilitat contra la presidenta madrilenya i dos exconsellers

Ayuso afirma que la investigació per una mort en una residència «no té més recorregut»

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat avui que la causa que investiga la seva responsabilitat en la mort d’una persona en una residència de Torrelodones durant la pandèmia «no té més recorregut», i espera el seu «arxivament definitiu», informa l’agència Efe.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Collado Villalba ha acordat, per ordre de l’Audiència Provincial de Madrid, reobrir una causa respecte Ayuso i els seus exconsellers de Sanitat i Justícia (Enrique Ruiz Escudero i Enrique López, respectivament) en què s’investiga la seva responsabilitat en la mort d’un intern de la residència Torrelodones-Sanitas Mayores el març del 2020.

L’Audiència Provincial de Madrid va considerar el recurs d’apel·lació plantejat contra la interlocutòria en què s’acordava el sobreseïment provisional de la causa respecte a la presidenta i els dos exconsellers.

Des de Nova York

En una interlocutòria datada el 2 d’octubre, a què ha tingut accés Efe, la jutge de Collado Villalba acorda la pràctica de diligències per determinar si es presenten o no indicis de la comissió d’un delicte d’homicidi o lesions imprudents o omissió del deure de socors.

Des de Nova York, on avui ha iniciat un viatge de feina de quatre dies, Ayuso ha replicat que «no s’inicia una investigació» perquè «ja es va tancar», i que la reobertura de la causa s’ha demanat «per a l’arxivament definitiu».

Notícies relacionades

«No té més recorregut», ha assenyalat, assegurant que no «ha arribat cap petició de res a cap conselleria».

No obstant, en la seva interlocutòria, la jutge demana a la Conselleria de Sanitat que aporti al jutjat el pla de xoc, anunciat el 26 de març del 2020, el seu desenvolupament, implementació i recursos utilitzats, els protocols de coordinació per a l’atenció de pacients institucionalitzats en residències de gent gran de la Comunitat de Madrid durant la covid-19, i els recursos sanitaris i equips de protecció individual (epi) facilitats per la Comunitat i Madrid a les residències desglossats per dates. Ayuso ha declarat que Madrid estarà «a disposició de qui vulgui consultar el que sigui».