Una víctima declara que el professor de bateria de Girona va abusar d’ell «diàriament» en un curs d’estiu
3
Es llegeix en minuts
ACN

Les cinc víctimes que han denunciat haver patitabusos sexuals per part del professor de bateria de Quart (Girona) entre els anys 2009 i 2020 ja han declarat en el judici, que va començar dimarts a l’Audiència de Girona. Aquest dimecres ho han fet dos dels joves, un d’ells a porta tancada a causa de les seqüeles psíquiques que pateix. L’altra víctima ha explicat que va començar a rebre classes particulars a casa de l’acusat als 12 anys i que els tocaments van començar poc després. El jove va descriure el mateix ‘modus operandi’ del processat, que va passar de massatges a tocaments i, més endavant, masturbacions i fel·lacions. Segons ha explicat, els abusos tenien lloc «setmanalment», gairebé cada vegada que feien classe.

Durant la primera jornada del judici, aquest dimarts, van declarar tres de les víctimes. Aquest dimecres ho han fet les altres dues. Un dels joves ha explicat que l’acusat, ja des d’un primer moment, generava un ambient «de molta confiança» al permetre que els alumnes fessin a classe coses que no els estaven permeses a casa, com fumar o beure cervesa. Alhora, mantenia amb ells converses de contingut sexual.

Dependència emocional

D’aquesta manera, el denunciant ha explicat que va establir amb el professor un vincle de «dependència emocional». Poc temps després d’iniciar les classes, el processat «va començar amb els seus massatges». Segons ha detallat, a poc a poc l’acusat anava «guanyant terreny» fins que va començar a fer-li tocaments als genitals: «Jo sempre li vaig dir que no m’agradava però a través d’insistir i repetir anava aconseguint avenços».

Amb el pas del temps, i descrivint el mateix ‘modus operandi’ de l’acusat que han exposat les altres víctimes, va passar dels tocaments a masturbacions i fel·lacions. El jove ha remarcat que els abusos van arribar a ser diaris durant el curs d’estiu que feien. «Tocar la bateria m’encantava però tot el que l’acompanyava era horrible», ha dit. També va concretar que el processat li feia mirar sovint vídeos pornogràfics a l’ordinador.

Seqüeles psicològiques

El jove va començar a notar les conseqüències dels abusos soferts des de petit als 16 anys, quan va tenir la seva primera relació de parella. Llavors, va deixar les classes un temps però va tornar-hi de manera intermitent més endavant, fins que va complir 19 anys: «Era incapaç d’explicar-ho, tot allò el tenia enterrat i podrit». A més, també va remarcar que l’acusat aconseguia vèncer les seves reticències amb «xantatge emocional, pressió i insistència»: «Jo no volia això, estava completament pressionat i mai vaig consentir».

El denunciant ha precisat que ha necessitat realitzar teràpia i que els presumptes abusos viscuts li han provocat seqüeles, com una baixada «en picat» en el rendiment acadèmic quan era més jove, ansietat, falta de concentració o problemes a l’hora de relacionar-se en la intimitat amb les seves parelles.

Aquest dimecres també han declarat els pares d’una víctima que va explicar els abusos dimarts, durant la primera jornada del judici. Segons van relatar, l’acusat va establir un vincle d’amistat amb ells i, fins i tot, es veien fora de l’àmbit de les classes particulars. Mai van sospitar res, tot i que sí que van percebre alguns canvis de comportament en el seu fill que llavors van relacionar amb l’adolescència. «Un nen no podia entendre que una persona que venia a casa i a qui nosaltres apreciàvem fos qui li estigués fent totes aquestes coses».

48 anys de presó

Notícies relacionades

La fiscalia, que l’acusa d’haver abusat sexualment de cinc joves, demana 43 anys de presó. L’acusació particular reclama una condemna de 48 anys. Les acusacions afirmen que el professor es va beneficiar de la relació de confiança i de l’admiració que despertava en els alumnes per perpetrar els abusos al soterrani de casa seva, on impartia classes particulars. L’advocat de la defensa en demana l’absolució.

El judici es reprendrà demà a la secció tercera de l’Audiència de Girona.