Educació

La Generalitat revisarà el cas Kira, el de la menor que es va suïcidar després d’un possible assetjament escolar

La Generalitat revisarà el cas Kira, el de la menor que es va suïcidar després d’un possible assetjament escolar

CARLOS LUJÁN/EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament General d’Alumnat de la Conselleria d’Educació ha confirmat a la família de Kira López que revisaran de manera integral el cas per un presumpte quadro d’assetjament escolar a l’escola Pare Manyanet que hauria fet que la menor se suïcidés.

Així ho explica el pare de la Kira en xarxes socials, des de les quals la família agraeix a la responsable d’Alumnat, Anna Chillida, «la seva comunicació d’avui per confirmar la revisió integral del cas, així com la voluntat reiterada de la direcció de reunir-se amb [les entitats] Trencats i Construir Juntos».

Expedient arxivat

D’aquesta manera, la Generalitat s’obre a revisar l’assumpte després que el 21 de febrer passat l’Audiència de Barcelona arxivés l’expedient per conflicte jurisdiccional, al tractar-se de menors, i sense realitzar més diligències malgrat assenyalar que l’assetjament «podria» haver-se produït.

L’adolescent de 15 anys es va suïcidar el 2021 i els seus pares van acusar l’escola Pare Manyanet per presumpte assetjament escolar. A la sentència de l’Audiència van interposar recursos d’apel·lació tant la família de la noia com l’Ajuntament de Barcelona, tot i que van ser desestimats.

Pare Manyanet nega el cas

Notícies relacionades

L’escola Pare Manyanetva negar que s’hagués produït un cas de ‘bullying’ reiterat al centre contra la Kira, un assetjament escolar que la direcció del Departament d’Educació de llavors també va descartar en un primer moment.

El juliol passat, els pares de la menor morta van demanar a la consellera Anna Simó que, de cara al nou curs, s’activés un nou protocol contra l’assetjament escolar en el qual desaparegui el requisit de reiteració per considerar un cas com a ‘bullying’.