Després del suïcidi d’una alumna

L’escola Manyanet defensa els seus protocols contra l’assetjament escolar

  • Docents i famílies asseguren que el centre disposa d’una normativa contra el ‘bullying’ i que en l’última dècada ha obert fins a vuit expedients

Colegio Pare Manyanet en Sant Andreu

Colegio Pare Manyanet en Sant Andreu / JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’equip docent i l’associació de pares i mares de l’escola Manyanet de Sant Andreu, un dels centres que investiguen els Mossos d’Esquadra pel suïcidi d’una alumna, defensen que l’escola compleix amb els protocols contra l’assetjament escolar. En un comunicat remès als mitjans de comunicació, les dues entitats es mostren consternades per la mort de Kira López, una jove de 15 anys que el 19 de maig es va treure la vida poc abans que comencessin les classes al centre, però neguen que l’escola no hagi actuat correctament per prevenir els casos de ‘bullying’ entre el seu alumnat.

El professorat argumenta que, en els casos en els quals s’ha detectat assetjament escolar, s’ha seguit el protocol corresponent i s’ha actuat de manera coordinada amb els responsables de les administracions. En l’última dècada, esgrimeix el centre, s’han obert fins a vuit expedients per indicis d’assetjament. «En tots els casos l’administració educativa ha conclòs que no hi havia assetjament. Tampoc hem tingut cap condemna dels diversos organismes públics que permanentment tutelen la nostra tasca educativa», defensen. Així mateix, l’escola nega que diversos alumnes del centre hagin marxat per problemes d’assetjament escolar

Investigació en marxa

Notícies relacionades

Tant docents com famílies es mostren dolguts per les «desqualificacions» i els «atacs personals» publicats en els últims dies en mitjans de comunicació i xarxes socials sobre el suïcidi de la jove i demanen ser «respectuoses i prudents amb les manifestacions públiques». «Esperem que, una vegada portades a terme totes les diligències, contrastats els fets i finalitzades les investigacions, es pugui saber què va passar [amb el suïcidi de l’alumna]. I si alguna cosa no s’ha fet bé, serem els primers a exigir responsabilitats i promoure els canvis pertinents», comuniquen des de la direcció docent d’aquest centre.

Com va avançar aquest diari el dia 10 de juny, els Mossos d’Esquadra, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Síndic de Greuges investiguen els casos de suïcidi detectats en els últims anys a les escoles de Barcelona pertanyents a la congregació Manyanet. En una recent entrevista a TV-3, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que si es demostrés que l’escola va actuar amb mala praxi no descarten actuar «amb la màxima contundència» i fins i tot obrir la via penal. El cas està sota investigació i les autoritats continuen treballant per aclarir els fets.