Un maquinista de Rodalies esclata davant viatgers que creuen les vies: «¡Una mica de respecte!»

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa tot just 15 dies que quatre joves van morir atropellats per un tren mentre creuaven la via a Montmeló. Maquinistes consultats per aquest diari van remarcar llavors que veuen diàriament viatgers creuant les vies quan i on volen. Una de les últimes vegades en què això ha passat ha sigut aquest mateix dimarts, a Montcada. Un fet que ha fet esclatar el maquinista del tren de l’R2 de Rodalies, que ha utilitzat el servei de megafonia del comboi per cridar l’atenció dels passatgers.

«Quatre joves han mort, una mica de respecte», clama el conductor a l’estació de Montcada

«I continuem creuant les vies. Em sembla una falta d’educació i de respecte a les persones que treballem aquí», comença el maquinista. «I continuem passant per davant del tren. ¿Què cal fer? ¿Paro el tren? ¿Truco a la policia? Una mica de respecte als morts. Quatre adolescents van morir fa dues setmanes. Una mica de respecte», continua indignat abans de preguntar «¿tant costa esperar dos minuts que hagi passat el tren?». El seu intens discurs s’ha viralitzat a Twitter.

Notícies relacionades

Les reaccions no s’han fet esperar. La majoria d’elles, comprensives. «¡No m’estranya que aquest home hagi perdut els nervis! La gent creua les vies constantment i els maquinistes no tenen temps de frenar. Psicològicament ha de ser molt dur atropellar algú, tot i que no sigui la teva culpa i no puguis fer-hi res», apuntava @AngieBCN a Twitter. «Potser han de començar a ‘perdre les formes’ perquè la gent entengui de què va la cosa. Treballar conduint un tren i que la gent es tiri les normes a l’esquena no només és una merda, sinó que el trauma se’l mengen ells», afegeix @virgoasfvck a la mateixa xarxa social.

«Tota la raó, i qui critica les formes crec que haver de recordar-li a algú que per dos minuts d’espera es juga la vida és esgotador», apunta @mersonaa