Investigació oberta

L’alcalde de Montmeló, sobre l’atropellament mortal de Rodalies: «A només 100 metres hi ha un pont per travessar la via»

L’alcalde de Montmeló, sobre l’atropellament mortal de Rodalies: «A només 100 metres hi ha un pont per travessar la via»

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Montmeló ha decretat tres dies de dol a partir d’aquest dilluns pels quatre joves que diumenge a la nit van perdre la vida quan van ser atropellats per un tren de Rodalies de l’R3. Aquest dilluns, el consistori ha celebrat un minut de silenci com a mostra de suport a les famílies dels morts, tres noies i un noi d’entre 19 i 22 anys.

Els joves formaven part d’un grup de set persones –quatre de Barcelona i tres de Madrid– que travessaven les vies de la línia R3 per un lloc prohibit per dirigir-se al festival de música hard tecno DURO que se celebrava als voltants del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Sobre aquesta circumstància que ha desembocat en el tràgic succés s’ha pronunciat l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez. En declaracions a Rac1, Rodríguez ha assenyalat que «a només 100 metres del lloc pel que van passar hi ha un pont per creuar la via». Segons ha explicat, els joves van intentar retallar camí accedint al festival des d’una urbanització. «A només 100 metres d’on els va atropellar el tren hi ha un pont per travessar la via, però van decidir no seguir per aquest camí i van escollir un camí rural sense senyalització».

L’alcalde ha apuntat que els joves potser es van perdre perquè el camí que van prendre per intentar arribar al festival «no té cap sentit». Els Mossos estan investigant exactament què va passar i per què el grup va passar per aquest punt.

Pas sense tanca d’ús recurrent

Tot i que les vies queden protegides per una tanca perimetral al seu pas per la zona d’habitatges, els joves hi han accedit per un punt en què acaba el camp clos i on queda només un camí de terra d’uns 50 centímetres d’ample.

Notícies relacionades

Veïns de la zona han explicat que malgrat les tanques, l’espai és d’ús recurrent per a diversos visitants del circuit o d’esdeveniments que es fan en el seu entorn. «Quan aquest matí hem sortit de casa ja hi havia molta gent passant caminant, no troben impediments tot i que no hi ha cap accés ni al circuit ni enlloc», explicava el Vicente Mayor, veí de la zona.

Reconeix que la gent ho fa sense miraments, ja que hi ha tanques: «L’accés està prohibit», recalca. No obstant, creu que caldria establir tanques fixes que cobrissin tot el traçat de vies, no només el que dona directament a les cases.