Suborns

Investiguen per corrupció el cap policial que supervisava la investigació de Sancho

Investiguen per corrupció el cap policial que supervisava la investigació de Sancho

CUATRO / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EFE

La policia tailandesa ha iniciat aquest dilluns una investigació per suposada corrupció contra el subdirector del cos, Surachate ‘Big Joke’ Hakparn, encarregat de supervisar les indagacions contra l’espanyol Daniel Sancho per l’assassinat del colombià Edwin Arrieta.

Un grup d’agents ha registrat aquest matí la residència de Hakparn a Bangkok per buscar proves relacionades amb el suposat suborn d’uns 140 milions de bahts (3,89 milions de dòlars o 3,65 milions d’euros) d’un grup il·legal d’apostes en línia, ha informat el mitjà estatal Thai PBS.

De moment no hi ha ordre d’arrest contra Hakparn, però sí contra 30 dels seus policies subordinats implicats en el cas del suposat suborn per part d’un grup dirigit per Phongsiri ‘Bostal’ Tharawongsuk, antic president del club de futbol tailandès Lamphun Warriors.

‘Big Joke’ Hakparn, conegut pel seu perfil mediàtic i un dels candidats a número u de la policia, ha sigut la cara visible del cos durant la investigació de Daniel Sancho per l’assassinat d’Arrieta l’agost passat a l’illa de Phangan.

L’espanyol, fill de l’actor Rodolfo Sancho i net de Sancho Gracia, va ser detingut el 5 d’agost, quan va confessar l’assassinat i esquarterament del colombià a la comissaria de la turística illa de Phangan (sud), i després va ser traslladat a la veïna Samui, on es troba en presó provisional.

La policia tailandesa encara treballa en la investigació del cas, per a la qual cosa té un termini de 84 dies des de l’ingrés de Sancho en presó provisional el 7 d’agost.

Una vegada finalitzada la investigació, la policia ha d’entregar un informe a la fiscalia de Samui, i aleshores es pot fixar data de judici.

Notícies relacionades

Sancho i Arrieta es van conèixer l’any passat a través d’Instagram i havien quedat a Phangan el 2 d’agost, dia en què suposadament va tenir lloc l’assassinat del cirurgià, les restes del qual han sigut trobades en diverses localitzacions de l’illa, inclòs el mar.

L’espanyol va comparèixer divendres passat sense advocat per primera vegada davant un jutge tailandès del districte de Samui en una vista telemàtica per estendre la presó provisional.