Ciclisme de carretera | El terrible missatge d’un fill després de la mort del seu pare: «Van sortir tres. Només en va tornar un»

Ciclisme de carretera | El terrible missatge d’un fill després de la mort del seu pare: «Van sortir tres. Només en va tornar un»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dimarts 12 de setembre, dos ciclistes van ser atropellats per una furgoneta de repartiment en un poble de València. El seu cas no és excepcional, 19 més van morir durant els primers sis mesos del 2023.

El ciclisme de carretera és una de les aficions més perilloses per unes infraestructures que no estan preparades per a aquest esport. I ara, Simón Muñoz, el fill d’un dels dos morts d’aquesta setmana, demana millores: «¿Quants accidents més entre Montserrat i Montroy han de passar perquè s’executi el projecte?», reclama.

«Van sortir tres. Només en va tornar un. El conductor va fugir», afirma Simón Muñoz, fill d’una de les víctimes de l’accident a València. «Ahir dijous, al migdia, els fills vam enterrar els nostres pares. Les nostres mares els seus marits. Abans, al matí, la Guàrdia Civil ens havia informat que l’havien detingut», afegeix.

Simón expressa el seu dolor a la xarxa social ‘X’ per demanar mesures efectives que protegeixin els ciclistes. «Res ens tornarà el meu pare. Seria fàcil centrar la meva ira en el conductor i desitjar-li la més gran de les condemnes, però he triat no guardar rancor. Ha trencat tres famílies, les dues de les víctimes i la seva», declara.

El 2019, el Govern de València ja va anunciar que millorarien un tram de la zona, però encara continua sense fer-se. «¿A què estem esperant exactament senyors diputats? ¿Quants accidents més entre Montserrat i Montroy han de passar perquè s’executi el projecte?», demanda.

Notícies relacionades

Aquest és l’objectiu de Simón amb el text publicat, que el seu pare sigui l’últim que perd la vida a la carretera.  «I ja finalment. ¿Quants ciclistes més han de morir perquè els conductors d’altres vehicles siguem conscients de la seva fragilitat a la carretera? ‘Els ciclistes anem sense xassís’, em deien els seus companys de la penya aquests dies al tanatori», recorda.

«Com deia, res em tornarà el meu pare. Res tornarà al meu fill el seu avi. L’únic consol que em queda és que la seva mort pugui servir per fer de la carretera, tot i que només sigui un trosset entre Montserrat i Montroy, un lloc més segur per als ciclistes», conclou.