Creuaven les vies

Un atropellament múltiple d’un tren de Rodalies deixa quatre morts a Montmeló

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Jose Real
David Jiménez

Un tren ha atropellat un grup de persones aquest diumenge a la nit a Montmeló (Vallès Oriental), i ha deixat quatre morts. En el moment de l’impacte, segons Protecció Civil, diverses persones més creuaven les vies del tren per un lloc que estava prohibit als vianants.

Es dona el fet que a pocs metres de l’estació, al Circuit de Montmeló, s’estava celebrant el festival de música hard tecno DURO al qual havien acudit centenars de joves.

De la resta d’afectats, tres han sigut traslladats en estat lleu a l’Hospital de Mollet (Barcelona), i una altra persona ha sigut donada d’alta ‘in situ’. Per atendre les persones afectades, el SEM ha desplaçat nou ambulàncies, un helicòpter i ha activat tres psicòlegs, i els Bombers de la Generalitat han enviat set dotacions. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident.

Fonts de Renfe han explicat que es tracta d’un grup que cap a les 20.22 hores ha creuat la via en un punt no autoritzat entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles, en el tram de la línia R3. El tren s’ha trobat amb les quatre persones i no ha pogut evitar l’impacte.

A causa del tràgic accident la línia R3 no circula entre Parets i Granollers-Canovelles i Rodalies de Catalunya està preparant un servei alternatiu per carretera. Protecció Civil ha activat l’alerta FERROCAT, i ha comunicat que la circulació està interrompuda per aquest atropellament múltiple.

Impacte a gran velocitat

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO per un dels passatgers, el tren estava circulant a gran velocitat després d’haver sortit de l’estació de Parets de Vallès en direcció a Vic i l’impacte per l’atropellament ha sigut prou fort per arribar a fer trontollar el tren.

Els 170 passatgers es troben en perfecte estat a l’espera que arribi el servei de bus alternatiu i només una dona amb asma ha hagut de ser atesa pels serveis d’emergències.

Aragonès «absolutament consternat»

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat «absolutament consternat» per l’atropellament múltiple d’aquest diumenge. «Una tragèdia mortal que ens deixa sense alè». Ha explicat que els serveis d’emergències continuen treballant i oferint acompanyament a víctimes i familiars, i que els cossos policials ja investiguen les causes de l’accident.

Per la seva banda, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha volgut mostrar la seva pena pel fatal accident. «Consternats pel terrible accident d’aquesta tarda a la línia R3, a Montmeló. El meu sentit condol a la família i éssers estimats dels morts i el meu suport als equips i serveis d’emergències que treballen en aquesta situació tan dura», ha comentat la ministra en una publicació a la xarxa social X, abans coneguda com a Twitter.