Educació a Catalunya

La UAB construirà una nova facultat de Psicologia al costat de la de Medicina

L’edifici, que es calcula que la primera fase estigui acabada el curs 2026-2027, també serà la seu de l’Institut de Neurociències

La falta de psiquiatres i psicòlegs accentua la desigualtat territorial en la salut mental de Catalunya

La UAB construirà una nova facultat de Psicologia al costat de la de Medicina
1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La UAB ha iniciat la licitació per a la construcció d’un nou edifici per a la Facultat de Psicologia, que se situarà al costat de la Facultat de Medicina i que, en diferents fases, constarà de quatre mòduls independents, amb accés comú i connexió amb Medicina, amb una superfície de 10.000 metres quadrats. La voluntat del rector, Javier Lafuente, és que el projecte executiu estigui redactat l’estiu vinent i les obres de la primera fase estiguin acabades de cara al curs 2026-2027.

«El nostre és un model d’universitat europea que interactua amb la societat i n’assumeix els reptes, per a la qual cosa hem de ser capaços de fer equips pluridisciplinaris», ha argumentat Lafuente durant la presentació de les novetats de la universitat per a aquest curs. «El futur ha de ser del mestissatge, del treball conjunt. Si aconseguim que un físic treballi amb un advocat aconseguirem que tots dos siguin millors, perquè veurem les coses des de diferents punts de vista. I això ho pot fer la UAB perquè és una universitat de campus», ha prosseguit el rector convençut de la importància de crear sinergies. «El lloc natural per a la Psciologia és junt amb Medicina», ha reflexionat.

37 milions en la primera fase

Notícies relacionades

El rector calcula que la primera fase del futur edifici tingui un cost de 37 milions. Un dels mòduls, el que concentrarà tota la part experimental (l’Institut de Neurociències), tindrà un cost estimat d’una mica més de 20 milions; quant a l’altre edifici, més centrat en les activitats docents i espais de relacions, el cost serà de 17 milions. «Abans de final d’any tindré tancat el finançament amb la conselleria», ha assenyalat el rector.

La Facultat de Psicologia de la UAB és un dels centres més grans de la UAB, amb més de 2.000 estudiants de grau i màster. Ofereix 360 places de nou accés del grau de Psicologia, i és dels més demandats en la preinscripció universitària (Psicologia a la UB va ser aquest any el segon grau més demandat, amb 1.167 sol·licituds en primera opció, i Psicologia a la UAB el vuitè, amb 692 sol·licituds en primera opció).