Trànsit

La DGT sorprèn amb les ITV mòbils: et pot agafar en qualsevol moment

La DGT sorprèn amb les ITV mòbils: et pot agafar en qualsevol moment
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan han passat 4 anys des de la matriculació d’un vehicle, ha de passar l’anomenada inspecció tècnica de vehicles (ITV), un requisit indispensable per poder circular i que s’haurà de superar anualment una vegada superi els 10 anys.

La DGT modifica periòdicament algunes de les lleis i conseqüents sancions, i les canvia per d’altres de completament noves. L’objectiu principal d’aquest sistema actualitzat és el d’introduir novetats i canvis en el codi de circulació per així continuar controlant la conducció de la manera més segura possible, però adaptant-se als canvis dins de la mobilitat actual.

I ara instaura les ITV mòbils en les quals controlarà l’estat mecànic de milers de cotxes sobre l’asfalt. La DGT compta amb la Guàrdia Civil per posar en funcionament aquesta campanya, en la qual també comptaran amb els membres de les policies locals que voluntàriament se sumin a la iniciativa.

Notícies relacionades

Tal com explica la DGT els principals òrgans d’un cotxe als quals s’ha de prestar atenció abans de posar-se a la carretera són frens, llums, direcció, pneumàtics, suspensió, bateria, oli, líquid refrigerant, líquid de frens, climatització, parabrisa, escombretes i emissions.

Precisament aquests són els òrgans sobre els quals centrarà els controls a la carretera, sense deixar de banda tant la documentació del conductor com la del vehicle mateix, que ha de ser sempre correcta i estar al dia.