Uns desconeguts trenquen el precinte i entren al pis de l’assassinat del Poblenou

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El domicili ocupat il·legalment en el qual es va cometre un assassinat a la matinada del 15 d’agost va quedar precintat després del crim. Però aquest dijous un o diversos desconeguts van vulnerar el precinte policial i van entrar al pis del carrer Marià Aguiló del barri del Poblenou de Barcelona. Els veïns ho van descobrir i van trucar al 112 però, segons denuncien a EL PERIÓDICO, la patrulla que va acudir es va limitar a dir-los que truquessin de nou al 112 si sentien «algun soroll a l’interior» perquè no podien fer res més. 

«Ens hem quedat gelades», explica una d’elles. «En aquest pis hi va haver un homicidi i l’assassí encara segueix lliure», raona. «Tenim molta por. Hi ha veïns que fins i tot se n’han anat. Però d’altres no podem, continuem vivint aquí», protesten. «Els agents ni tan sols van comprovar si les persones que van trencar el precinte seguien a dins». 

Des de la policia catalana s’aclareix que el domicili ja no és d’«interès policial» ja que la inspecció del lloc es va efectuar per part de la policia científica i que els investigadors se centren ara a mirar de detenir l’autor material de l’apunyalament que va acabar amb la vida d’un home de 48 anys.

L’explicació, no obstant, no calma els veïns, que s’han vist obligats a conviure al replà amb una escena del crim que ni tan sols ha sigut netejada perquè, al tractar-se d’un pis del qual la seva inquilina va ser desnonada per un banc, ningú ha acudit a fer-se’n càrrec després d’un homicidi que ha expulsat els ocupes. «La porta està oberta, es veu la sang des de l’escala i aquí pot entrar i sortir qui vulgui», lamenta indignada la veïna.

Un crim per resoldre

El crim es va perpetrar en el context d’una festa que va començar el dilluns 14 d’agost, cap a les 23.00 hores. La música llatina va ressonar amb força durant un parell d’hores. Superada la una de la matinada, es va desencadenar una baralla entre els ocupes que participaven en la celebració. Els veïns van relatar dies després a aquest diari que des de les seves respectives cases sentien «crits, insults i sorolls semblants al de mobles moguts per la força». 

Durant aquesta, un dels presents a la festa va acabar apunyalant la víctima i, després, va fugir. Va fugir per un passatge que condueix al mercat del Poblenou. Dos dels presents en la celebració van avisar de l’esdevingut trucant al 112. Quan van arribar els Mossos, els agents es van trobar amb la porta tancada i van haver de tirar-la a terra. Al fer-ho, van trobar l’home apunyalat al rebedor, sobre un bassal de sang. L’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no va poder fer res per la seva vida.

Segons les esmentades fonts veïnals, els Mossos van interrogar els dos joves que havien participat de la festa al domicili ocupat i que van presenciar part o la totalitat de la baralla abans de trucar al 112. Després d’identificar-los, els van deixar en llibertat. Segons les fonts policials, el sospitós d’apunyalar l’home també està identificat tot i que encara no ha sigut detingut.

Pis desocupat

Notícies relacionades

El crim va buidar un pis que feia dos anys que estava ocupat il·legalment. Segons els veïns, fa cinc anys el banc va desnonar la inquilina i, després de tres anys abandonat, va ser ocupat per diversos joves d’origen sud-americà. Fa poques setmanes, la víctima, molt més gran que la majoria de joves que rondaven per l’immoble, es va instal·lar també al domicili. El dilluns 14 d’agost van celebrar una festa, que va reunir un grup d’unes quatre o cinc persones i que va acabar en la violenta baralla.

Des d’aleshores, els veïns tenen por. L’assassí segueix en parador desconegut, el pis està lliure i pot tornar a ser ocupat il·legalment i l’escena del crim, que no ha sigut netejada per un propietari bancari que no ha comparegut encara, després que el precinte policial hagi sigut vulnerat, torna a estar en vista de tots des del replà de l’escala.