Temperatures de rècord: Barcelona registra el seu sostre anual i la mínima més elevada dels últims 100 anys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja és el dia més càlid de l’any a Barcelona. Els 36,6º registrats aquest matí per l’Observatori Fabra superen els registres d’ahir, tot i que encara queda dia per davant. A la resta de la ciutat ja hi ha màximes d’entre 33º i 35º. D’aquest episodi per altes temperatures, no només destaquen les màximes sinó també les mínimes, que són de rècord.

A l’Observatori Fabra de Barcelona s’han arribat als 27,9º de temperatura mínima al llarg del dia d’ahir. Això és el registre més elevat des del 8 d’agost de 1923, és a dir, més de 100 anys enrere.

L’onada de calor acaba de començar i la Generalitat ja ha advertit que a Catalunya pot durar almenys fins divendres. En el que portem de l’estiu, hi ha hagut diversos episodis de calor extrema, però no s’han arribat a catalogar com onades de calor ja que no s’han mantingut en el temps.

Notícies relacionades

En aquests dies no està previst superar els rècords de temperatura arribats en anteriors pics de calor d’aquest estiu. No obstant, les altes temperatures es mantindran de manera constant al llarg de tota la setmana.

Fins al moment s’han arribat als 39,8º a Aldover, als 39,5º a Vinebre, Espolla i el Montmell, als 39,4º a Orís, als 39,4º a Santa Coloma de Farners i als 39,1º a Benissanet. La calor està afectant el litoral, el nord, les comarques de Lleida i les del sud de Catalunya. Les zones on no s’estan registrant temperatures tan altes són les comarques pirinenques.